Leder

Jo, DR og TV 2’s selvstændighed er faktisk lovfæstet

Det er ikke bare bekymrende, men direkte farligt, at både kulturministeriet, DR og TV 2 tilsyneladende kan glemme, at de statsejede public service-medier har lovfæstet status som selvstændige
Under tirsdagens samråd i kulturudvalget lagde kulturminister Joy Mogensen (S) sig fladt ned og undskyldte. Det var en fejl at udstede ordren, det var en fejl at kontakte direktørerne i stedet for bestyrelsen, og ministeriet havde ingen instruktionsbeføjelser, skriver Lasse Jensen på lederplads.

Under tirsdagens samråd i kulturudvalget lagde kulturminister Joy Mogensen (S) sig fladt ned og undskyldte. Det var en fejl at udstede ordren, det var en fejl at kontakte direktørerne i stedet for bestyrelsen, og ministeriet havde ingen instruktionsbeføjelser, skriver Lasse Jensen på lederplads.

Mads Claus Rasmussen

26. juni 2020

Den 11. marts udstedte Kulturministeriets daværende departementschef, Marie Hansen, en lodret, telefonisk ordre til topdirektørerne for de to statsejede public service-medier, DR og TV 2. De skulle sende alle medarbejdere hjem, der ikke var beskæftiget med nyheder og beredskab.

Ingen i hele Kulturministeriet rejste spørgsmålet, om der var lovhjemmel for ordren, eller om den havde forkert adresse. Begge medier er af lovgiverne udstyret med en bestyrelse som øverste myndighed, men ordren blev givet til direktørerne. Som om de var statsansatte embedsmænd.

Under tirsdagens samråd i kulturudvalget lagde kulturminister Joy Mogensen (S) sig fladt ned og undskyldte. Det var en fejl at udstede ordren, det var en fejl at kontakte direktørerne i stedet for bestyrelsen, og ministeriet havde ingen instruktionsbeføjelser. DR og TV 2’s status som selvstændige, statsejede virksomheder er garanteret i radioloven.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Cristina Nielsen
  • Per Klüver
  • Johnny Christiansen
  • Katrine Damm
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Dorte Sørensen
Thomas Tanghus, Cristina Nielsen, Per Klüver, Johnny Christiansen, Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Selv om virkeligheden tegner et andet billede, virker dagens leder som et indlæg i agurketider. Der er ganske enkelt intet kød på det ben.

Martin Rønnow Klarlund

Jeg ved ikke, hvad der er værst. Politikernes magtsyge stækken af den frie presse eller den skræmmende, ubegavede åndsapati hos befolkningen eksempelvis i holdning udtryk her i kommentar af hr. Erik Jensen. Det fører samme sted hen.