Leder

De urørlige: En omstødt dom til Manchester City viser, at pengestærke klubber kan udspille UEFA

Egentlig havde en komité under UEFA dømt fodboldklubben Manchester City til to års udelukkelse fra europæiske klubturneringer og en bøde på 224 millioner kroner. Men nu er dommen blevet annulleret. Sagen viser, at pengestærke klubber desværre er nærmest urørlige
Manchester City får nu alligevel lov til at spille europæisk fodbold.

Manchester City får nu alligevel lov til at spille europæisk fodbold.

Oli Scarff

15. juli 2020

Det lignede et begyndende opgør med fodboldens astronomiske pengemagt, da Manchester City tidligere på året blev udelukket fra europæiske klubturneringer i to år og fik en bøde på 30 millioner euro (224 millioner kroner) for brud på Financial Fair Play-reglerne.

De finansielle spilleregler skal sikre, at fodboldklubber ikke bruger flere penge, end de tjener, og efter en årelang efterforskning af Manchester Citys forhold kunne Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) dømme rigmandsklubben for at »overdrive sponsorindtægter i regnskaberne« og undlade »at samarbejde i efterforskningen« ifølge en uafhængig komité under UEFA.

Der var tale om »alvorlige brud« på Financial Fair Play-reglerne. Men gigantklubben, der er ejet af den olierige Sheikh Mansour, appellerede dommen, og i mandags blev dommen så annulleret.

Det offentliggjorde Den Internationale Sportsdomstol (CAS) med ordene:

»CAS-dommen understreger, at de fleste påståede brud på reglerne (...) enten ikke blev dokumenteret eller faldt for forældelsesfristen.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
Alvin Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu