Leder

Disney tager gerne hensyn til folks følelser og forargelse – så længe det ikke koster noget

Man skal ikke glemme, at Disneys vilje til at glatte ud, gemme væk og gøre folk glade nok snarere er forankret i en markedsanalyse end i moralsk integritet
For at tækkes Kina og i iver efter at komme ind på det kinesiske marked har Disney valgt at se gennem fingre med undertrykkelsen af uighurerne i forbindelse med optagelsen af ’Mulan’.

For at tækkes Kina og i iver efter at komme ind på det kinesiske marked har Disney valgt at se gennem fingre med undertrykkelsen af uighurerne i forbindelse med optagelsen af ’Mulan’.

Greg Baker

Kultur
21. september 2020

Danske tv-seere fik i sidste uge adgang til et slaraffenland af amerikanskproduceret underholdning i form af streamingtjenesten Disney+, som underholdnings- og medieimperiet The Walt Disney Company lancerede i USA sidste år. Det skal nok blive populært at have så ikoniske produktioner som Star Wars-filmene, Marvels superheltefilm, National Geographics’ dokumentarer samt Pixars og Disneys tegnefilm samlet et sted.

Der er tale om hjørnesten i den globale, amerikansk dominerede populærkultur. Det skal blive spændende at se, hvordan en tjeneste med så meget så kendt og allerede elsket indhold kommer til at påvirke det danske streamingmarked.

Det er dog også værd at lægge mærke til, hvad der ikke er blevet plads til. På internetforummet reddit har brugere siden lanceringen i USA registreret små og store eksempler på censur af indholdet på Disney+. Det drejer sig både om hele film som den pinagtigt racistiske familiefilm om hyggeligt plantageliv i Sydstaterne, Song of the South, og om enkeltstående sekvenser, billeder og  bandeord – eller bare ord, der kan forveksles med bandeord, når de udtales af en kolerisk and i matrostrøje.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ole Arne Sejersen

Walt Disney Corp. har lissom alle de andre aktører i det kapitalistiske system ingen moral.
Det er der ikke råd til.

Når jeg læser overskriften, kommer jeg til at tænke på vores eget fodboldlandshold. De knæler gerne fordi Black Lives Matter, men kunne ikke drømme om at knæle for slavearbejdene i Qatar. Det første er nemlig en gratis omgang, men det er det ikke at sympatisere med dem der arbejder i Qatar under elendige forhold. Dobbeltstandard eller hykleri, vælg selv. Disney eller dansk landshold, der er ingen forskel.

Klaus Lundahl Engelholt, Ete Forchhammer og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Manglende moral er vist ikke kun et kapitalistisk problem! Hvad med kundernes, forbrugernes moral?

Fortidens dumheder burde ændre nutidens, virkeligheden er at fortiden skal ændres, så nutidens dumheder bekræftes og berettiges. Det er for dumt!!