Leder

Dansk musikbranches sexisme er blevet eksponeret – og skal ændres lige nu

97 vidnesbyrd fra kvinder, der er blevet verbalt eller fysisk sexchikaneret i den danske musikbranche, viser, at der er andre og mørkere grunde til den store kønslige ubalance i vores musikliv end blot uformulerede kønslige præferencer, mandlige kammeratskaber, vaner og traditioner
Politiken bragte fredag d. 2. oktober 97 vidnesbyrd fra kvinder, som er blevet verbalt eller fysisk chikaneret i den danske musikbranche. En af dem er Annika Aakjær, som med en kommentar i musikmagasinet GAFFA var med til at starte debatten om sexisme i musikbranchen.

Politiken bragte fredag d. 2. oktober 97 vidnesbyrd fra kvinder, som er blevet verbalt eller fysisk chikaneret i den danske musikbranche. En af dem er Annika Aakjær, som med en kommentar i musikmagasinet GAFFA var med til at starte debatten om sexisme i musikbranchen.

Lasse Lagoni

Kultur
10. oktober 2020

Er man en håbefuld kvindelig musiker, der ønsker sig en karriere, så venter der hende langt mere modstand, end hvis hun var en mand.

I den branche, hun træder ind i, risikerer hun at blive målt på alder, udseende, vægt og på den såkaldte risiko for fremtidig barsel. Som bonus risikerer hun at blive både fysisk og verbalt sexchikaneret.

For nogle mandlige aktører i den danske musikbranche er ferme til at udnytte kvinders musikerdrømme til deres egen seksuelle fordel.

Det er det sørgelige billede, der tegnes i de 97 vidnesbyrd, som Politiken fredag d. 2. oktober publicerede. De kommer fra 97 anonyme og navngivne kvinder, der blandt andet er blevet kaldt »sure skræv«, »møgfisse« og »bollebræt« af mandlige kolleger eller overordnede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her