Leder

Sagen om Feras Fayyad viser, at krænkelser stadig bliver tolereret, hvis krænkeren er værdifuld

Sexchikaneanklager mod dokumentarfilminstruktøren Feras Fayyad bekræfter billedet af, at problemet ikke bare er dem, der begår chikanen, men også omgivelsernes tolerance af den
En forhenværende assistent på produktionsselskabet Danish Documentary ved navn Emilia Moth trådte i onsdags frem i Ekstra Bladet og fortalte, at Feras Fayyad havde udsat hende for seksuel chikane i forbindelse med arbejdet.

En forhenværende assistent på produktionsselskabet Danish Documentary ved navn Emilia Moth trådte i onsdags frem i Ekstra Bladet og fortalte, at Feras Fayyad havde udsat hende for seksuel chikane i forbindelse med arbejdet.

THOMAS LOHNES

5. oktober 2020

Filmbranchen har – som så mange andre brancher – ikke bare et problem med seksuelt krænkende adfærd, men også et problem med, hvordan man håndterer den. Det viser en ny sexchikanesag, der har den prisbelønnede dokumentarfilminstruktør Feras Fayyad i centrum.

En forhenværende assistent på produktionsselskabet Danish Documentary ved navn Emilia Moth trådte i onsdags frem i Ekstra Bladet og fortalte, at Feras Fayyad havde udsat hende for seksuel chikane i forbindelse med arbejdet.

Gennem længere tid havde Feras Fayyad ifølge Emilia Moth gjort tilnærmelser, og da han til en fredagsbar underholdt selskabet med, at han tænkte på hende, når han onanerede, bad hun ham om at stoppe. Feras Fayyad blev ifølge Emilia Moth sur og mente, hun burde undskylde over for ham. Til deres fælles kolleger sagde han, at Emilia Moth ikke var til at stole på, og i tiden efter følte hun sig frosset ude og hetzet af ham og andre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Marie Vahl Hansen
 • Erik Karlsen
 • Eva Schwanenflügel
 • Katrine Damm
 • Kurt Nielsen
 • Olaf Tehrani
 • David Zennaro
 • Freddie Vindberg
 • Torben Lindegaard
 • Poul Anker Sørensen
 • Bjørn Pedersen
 • Troels Ken Pedersen
 • Palle Yndal-Olsen
 • Steffen Gliese
Marie Vahl Hansen, Erik Karlsen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Kurt Nielsen, Olaf Tehrani, David Zennaro, Freddie Vindberg, Torben Lindegaard, Poul Anker Sørensen, Bjørn Pedersen, Troels Ken Pedersen, Palle Yndal-Olsen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Anker Sørensen

Sigrid Dyekjær, Kirstine Barfoed, DR og Filminstituttet direktør, Claus Ladegaard, så ingen grund til at gøre noget.
De skulle alle skamme sig !

Stella Nielsen, Carsten Wienholtz, Estermarie Mandelquist, Steen Obel, Rikke Nielsen, Susanne Kaspersen, Nette Skov, Eva Schwanenflügel, Birgitte Johansen, Liselotte Paulsen, Henriette Bøhne, Gitte Loeyche, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Birgit Kraft, David Zennaro, Freddie Vindberg og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Poul Anker Sørensen 04. oktober, 2020 - 23:41

Du kan have ret i, at de alle burde skamme sig -
og Lone Nikolajsens konklusion i lederen - "Money talks" - er bare spot on; men ....

Der står ikke ét ord i lederen, som ikke kunne læses ganske gratis i Ekstabladet i onsdags

Kjeld Pedersen

Selvfølgelig gjorde Dyekjær, Barfoed og andre ikke noget. Man slagter da ikke egen guldkalv.
Så ville man ikke blive fotograferet ved de store arrangementer i sit fineste skrud.
Drop eventuelle statstilskud til de nævnte institutioner.

Steen Obel, Hanne Ribens, Nike Forsander Lorentsen, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Kurt Nielsen og Anne Schøtt anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Vi er i færd med de personlige vidnedsbyrd om sexisme, overgreb og krænkelser. Respekt. Tiden kommer, hvor vi tager fat på de strukturelle, systemiske forhold, der gør det muligt at mænd lever med at nedgøre og underminere kvinder. Det handler om magt og hierarki dvs. manglen på ligeværdighed i hverdagen og festen på arbejdspladserne, tænkemåder og handlinger
som er skjulte - til vi siger fra og står frem. Og bakker op om dem der gør.

Ruth Sørensen, Stella Nielsen, Estermarie Mandelquist, Steen Obel, Hanne Ribens, Rikke Nielsen, Susanne Kaspersen, Eva Schwanenflügel, Birgitte Johansen, Kurt Nielsen, Peter Mikkelsen og Palle Yndal-Olsen anbefalede denne kommentar

Der skete heller ikke noget med Ålen, som endda førte sig frem i højt humør med at have gjort det. Så her er der nok flere sager gemt i skabet.

Hvornår fatter samfundet og journalister, at krænkelser opstår af en magtforskel. Det sker alle steder. Fra børnehjem, i skolen, kirken, uddannelser og på arbejdspladsen. Eneste måde at vise at man forstår det, er at sikre politiker for at sådant kan blive stoppet. Og det skal ikke foregå eller undersøges af pågældende sted, men af uvildige.

Ruth Sørensen, Carsten Wienholtz, Anders Sørensen, Estermarie Mandelquist, Kjeld Pedersen, Susanne Kaspersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

Kommer i tanke om hvad USA tidligere udenrigsminister Madeleine Albright sagde om kvinder som ikke støtter op om andre kvinder. 'Det findes et specielt sted i helvete for den slags kvinder'.

Ruth Sørensen, Herdis Weins, Steen Obel, Hanne Ribens og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar