Leder

Skuespiller og transperson Elliot Page er en vigtig rollemodel for Hollywood og verden

Skuespilleren Elliot Page, der forleden sprang ud som transperson, er en rollemodel, som både kan vise andre unge, sårbare mennesker, at de ikke er alene, og sætte gang i en fælles læreproces
Skuespilleren Elliot Page, tidligere kendt som Ellen Page og fra roller i blandt andet ’Juno’ og ’Inception’, sprang i denne uge ud som transperson og non-binær.

Skuespilleren Elliot Page, tidligere kendt som Ellen Page og fra roller i blandt andet ’Juno’ og ’Inception’, sprang i denne uge ud som transperson og non-binær.

Jason LaVeris

4. december 2020

Tirsdag den 1. december overraskede den amerikanske skuespiller Elliot Page verden ved at springe ud som transperson. 33-årige Page, der er født som kvinde og kendt som Ellen Page, identificerer sig nu som mand.

Elliot Page slog stort igennem med ungdomsdramakomedien Juno (2007), hvor han spillede en rapkæftet, gravid teenager, og filmen vakte opsigt, fordi den så ærligt og vittigt tog et vanskeligt emne under behandling. Page har også haft store roller i blandt andre Christopher Nolans Inception og flere X-Men-film, og for tiden kan han ses i den populære Netflix-superhelteserie Umbrella Academy i rollen som den kvindelige superhelt Vanya.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Jens Skov
  • Troels Ken Pedersen
  • David Zennaro
Thomas Tanghus, Jens Skov, Troels Ken Pedersen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas T. Jensen

Så den lesbiske skuespillerinde Ellen Page er blevet til den heteroseksuelle skuespiller Elliot Page. For ægtefællen, den lesbiske Emma Portner, identificerer sig vel stadig som kvinde.
Og har Emma Portner så nu ved et trylleslag skiftet seksuel orientering og er blevet heteroseksuel?
Hvad vil det sige at "transitere"? Hvad indebærer det? Det må være legitime spørgsmål for os udenforstående.
Definér "kvinde"! Definér begrebet "mand"! For det er ved at blive meget forvirrende.
Og har Elliot Page altid været en mand, eller er det noget, Ellen Page lige pludselig er blevet.
Og hvis en mand kan have vagina og en kvinde have en penis, kan man så overhovedet transitere.
Er det hele så ikke bare lige meget?
Ord er taknemmelige at jonglere rundt med. Men at give dem en forståelig mening er vist langt sværere.

Flemming Berger, Therese Hagen, Birgitte Gøtzsche, Nanna Kinch, Mette Eskelund, Carsten Bjerre, Ib Christensen, Bent Nørgaard, jan sørensen, Morten Simonsen, Ole jakob Dueholm Bech, Michael Gudnæs, Karsten Nielsen og Jacob Nielsen anbefalede denne kommentar

Lad mig starte med at byde Elliot velkommen i klubben. Den er ikke stor, men tit er den hyggelig.

Thomas, det er klart, at der er forvirrende, når man står udenfor. Og man kan ikke give noget endeligt svar på alle dine spørgsmål. Men man ved fx. at mange transpersoner bliver bisexuelle i løbet af processen, selv om de tidligere har været monosexuelle.

LGBT Danmark har en oversigt over kategorierne, hvor du også kan slå op, hvad det vil sige at transitionere. Den findes på lgbt.dk.

Lise Rasmussen, Dennis Tomsen, Rose Scott, Ragna Ámundardóttir i Geil, Palle Raabjerg, Estermarie Mandelquist, Klaus Lundahl Engelholt, Thomas Tanghus, Bjarke Christensen, Emma Lucinda Hesselholdt Beck-Nielsen, Christine Michelsen, Freddie Vindberg og Troels Ken Pedersen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

"Elliot Page slog stort igennem med ungdomsdramakomedien Juno (2007), hvor han spillede en rapkæftet ..."

Nej, hun, Ellen Page, gjorde det. Det var ikke Elliot Page, der gjorde.

Hvis man skal tage køn og skifte mellem samme alvorligt, må man naturligvis også gøre det fuldt ud og referere til vedkommende som det, vedkommende på givne tidspunkt betragtede sig som.

Flemming Berger, Birgitte Gøtzsche, Nanna Kinch, Ulla Nygaard, Mette Eskelund og Jacob Nielsen anbefalede denne kommentar
Michael Gudnæs

Jeg forstår dine frustrationer, Thomas. Jeg orker snart heller ikke at skulle forholde mig alvorligt til al denne narcissisme. Folk kan lege hvad de vil, og klæde sig ud som de lyster. Men behøver de virkelig at tage hele den avislæsende del af verden som gidsler, blot for at få styret deres tran til opmærksomhed?

Jeg ved da godt, at der reelt findes mennesker, som seriøst oplever sig selv som noget andet end det køn, de er født med. Men dybest set er det jo kun et udtryk for, at transpersoner dyrker de samme køns-stereotype fordomme, som mange andre mennesker. For hvem har sagt at køn og identitet hører sammen? Hvis mennesket er frit, har det ikke brug for at klamre sig til prædikater. Så kan individet leve helt efter egen vilje og drøm, og undlade at tage førergreb på alle os andre, som død og pine skal tvinges til at acceptere en kunstig og unyttig begrebsverden, opfundet af ugidelige unge i korridorene på humanistiske fakulteter på begge sider af Atlanterhavet.

Der var en gang, ungdomsoprør handlede om frihed. I dag handler det om det modsatte, nemlig mig, mig og mig.

Anders Reinholdt, Mette Eskelund, Flemming Berger, Therese Hagen, Birgitte Gøtzsche, Nanna Kinch, Ulla Nygaard, Morten Damborg, Bjørn Pedersen, Carsten Bjerre, Bent Nørgaard, Nike Forsander Lorentsen, Jacob Nielsen, Torsten Jacobsen og Ole jakob Dueholm Bech anbefalede denne kommentar

En ting den her historie har fået mig til at tænke på er:

Ved i om hvis en part i et homoseksuelt par skifter køn. Holder den anden part så pludselig op med at være homoseksuel?

Birgitte Gøtzsche, Nanna Kinch og Mette Eskelund anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

(Hun er nu faktisk i realiteten en Dyke light eller baby Butch). Ja, det passer, LGBT har en garderobe fyldt op med et otal af gender kjole eller gender habitter, som så kan vælges. LGBT arbejder ikke heller længere for bøsser og lesbiskes rettigheder, men mere for medicinalindustrien. Og har ikke med et ord støttet den lesbiske Keira Bell som vundet sin sag i domstol. Ikke en eneste LGBTAI? organisation har støttet hende. Hun blev udsat for et enormt press om at hun var født i den 'forkerte krop' og proppet med testoteron mm. Keira Bell satte dog hælene i med den begrundelse at hun aldrig fik råd eller en udredning om hun nu var født i den forkerte krop, uden fik det bara trukket ned over hovedet.

Anne Margrete Berg, Mette Eskelund, Birgitte Gøtzsche og Nanna Kinch anbefalede denne kommentar

"Ved i om hvis en part i et homoseksuelt par skifter køn. Holder den anden part så pludselig op med at være homoseksuel?

Kun indtil den anden part også gør det.

Hver gang US kaster op i bussen, skal vi hører om det, men skulle han blive utilfreds med, at være mand, så har han trods alt noget, at falde tilbage på, jeg ville nu have ventet med at skifte person indtil pandemien eventuel slutter, da flest mænd bliver smittet.

Flemming Berger, Ulla Nygaard, Ture Nilsson og Nanna Kinch anbefalede denne kommentar