Leder

DR’s ’Skattejagt på museet’ gør museumsfolk til de stjerner, de også burde være på museerne

DR sender kendisser på jagt i museernes samlinger, og der finder de det guld, der i moderne museumsformidling risikerer at drukne i publikumsengagerende interaktivitet og aktuelle dagsordner
Frederik Cilius og Philip Faber på besøg i magasinet på Museum Vestsjælland i Ugerløse. De stiller sig selv de samme spørgsmål, som museumsfolk gør: Skal man lade genstandene tale for sig selv, eller skal man bruge genstandene som medium for at fortælle historier, som moderne mennesker kan relatere til?

Frederik Cilius og Philip Faber på besøg i magasinet på Museum Vestsjælland i Ugerløse. De stiller sig selv de samme spørgsmål, som museumsfolk gør: Skal man lade genstandene tale for sig selv, eller skal man bruge genstandene som medium for at fortælle historier, som moderne mennesker kan relatere til?

Claus Rosenløv

Kultur
16. januar 2021

Det er en lille genistreg, DR 1 har lavet med programserien ’Skattejagt på museet’, som blev anmeldt her i avisen fredag. I den underholdende kendisdyst gemmer der sig en yderst relevant undersøgelse af museumsformidling.

Mens tv-personligheder som Philip Faber og Frederik Cilius vælger ting i vore museers bugnende magasiner, der skal indgå i den udstilling, de har fået til opgave at lave, stiller de sig selv de samme spørgsmål, som museumsfolk gør: Skal man lade genstandene tale for sig selv, eller skal man bruge genstandene som medium for at fortælle historier, som moderne mennesker kan relatere til? Kort sagt: Hvad er god museumsformidling?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Christian de Thurah

“Det er ikke nødvendigt at konkurrere med underholdningsindustrien...”.
God pointe.