Leder

’John Dillermand’: Børn tager ikke skade af moralske fabler om en løbsk diller

DR Ramasjangs nye animationsserie ’John Dillermand’, der handler om en barnlig mand, hvis kønsorgan har sin egen vilje og nogle helt absurde egenskaber, har fået kritik for at være upassende. Men faktisk er der tale om en række sympatiske, opbyggelige og komplet useksuelle fabler om, at man ikke bare kan gøre, hvad man har lyst til
John Dillermand svæver væk i sin dillerballon.

John Dillermand svæver væk i sin dillerballon.

Adalsteinn Hallgrimsson/DR

Kultur
5. januar 2021

På DR Ramasjang har man de seneste par dage kunnet se den nyproducerede animationsserie John Dillermand, der handler om en voksen, men meget barnlig mand, der bor sammen med sin skrappe oldemor og har »verdens længste dillermand«, som der bliver sunget i introsangen.

Dilleren er ikke bare ualmindelig lang, den har også sin helt egen vilje. Derudover er den rød og hvid-stribet som den gammeldags herrebadedragt, John er iført, og i stand til at forlænge sig i det tilsyneladende uendelige, lave alverdens ulykker og gøre sig nyttig på forskellig vis. Eksempelvis kan den bruges som kængurustylte eller propel.

At bygge en animationsserie henvendt til fire- til otteårige op om en voksen mands anmassende kønsorgan har forventeligt nok medført kritik. På de sociale medier er et flertal af kommentarerne til programmet indtil videre negative. Nogle er trætte af, at den handlekraftige hovedperson nu igen er af hankøn, mens den eneste kvinderolle kun yder omsorg og skælder ud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Michael Gudnæs

Serien er både sjov og moralsk. Men det vigtigste ved den er at den tager afstand fra, og gør tykt grin med, den nye, snerpede normal.

Mogens Holme, Lone Hansen, Ole Svendsen, Morten Reippuert Knudsen, Gert Clausen, Signe Hansen, Torben Bruhn Andersen, Eja Leunbach Madsen, Bent Nørgaard, Jens Thomsen, Arne Lund, David Hertz-Holm og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

Typisk for den alvidende Messershit, at han i sin "kristne"-puritanske forargelse udtaler sig om noget, han intet ved om. Som det meste af hvad medierne giver ham spalteplads og sendetid til at udbasunere. Heller DR's muntre Dillerman, end Messershits kærestes småsnuskede Bakkeviser, der er stik imod den friske luft, der blæste fra sidst i 60'erne og i tiden derefter.
Indtil alle putiranerne begyndte at få magt.

Mogens Holme, Ole Svendsen, Mads Greve Haaning, Morten Reippuert Knudsen, Freddie Vindberg, John Andersen, Torben Bruhn Andersen, Erik Karlsen, Eja Leunbach Madsen, Martin Rønnow Klarlund, Hans Larsen, Martin Lau og Dan D. Jensen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Jeg ville hellere se en serie om Mette Klitoris, der havde verdens mest fantastiske af slagsen, som kunne sno sig om træer og rive dem op med rode.

Sagen er jo den simple, at tiden er til at udskamme pikken og gøre den til cirkusklovn med stor rød næse. Og det er fint nok. Men man må altså ikke bilde sig selv ind, at der er tale om andet.

Børnene tages endnu engang som gidsel i en voksensag, der handler om kønspolitisk agenda og mellemkønslige skærmydsler.

Susanne Dea Crammond, Jens Christensen, Karoline H Larsen, Erik Jensen, ulrik mortensen, Peter Jensen, Inge Lehmann og Jens Thomsen anbefalede denne kommentar

Det er først og fremmest fantasiløst, og letkøbt. Man er på sikker grund, ved at tage udgangspunkt i en velkendt stereotypisk tilgang, mens man alligevel bilder sig selv ind, at man bryder tabuer.

Man ved på forhånd hvem der bliver provokeret, og det er ikke nypuritanerne, men de mere klassisk forstokkede konservative. Med andre ord dem, der ikke tæller med, når man diskuterer kultur og pædagogik. Dem der gør, kan så lune sig ved en selvtilfreds følelse af frisind, uden at være blevet udfordret.

Som Anders Sørensen er inde på, behøver man bare at bytte om på kønnet, så ville man straks være på ny og usikker grund. Men så skulle man jo tage frisindet alvorligt, og vove noget!

Jens Christensen, Karoline H Larsen, David Zennaro, Signe Hansen, Nanna Kinch og Erik Jensen anbefalede denne kommentar

Jeg har kun DR og så TV øst på mit fjernsyn, og jeg bliver mere og mere glad for Ramasjang, i takt med at det forekommer mig ringere og ringere og mere og mere imbecilt, hvad der sendes på DR1 og DR2.

Faktisk er jeg ret vild med Ramasjang, har så lige misset John Dillermand, det vil jeg snarest få rettet op på!
- Og tjek så lige Pingu ud, det er simpelthen bare for fedt! ;-D

Ja, ja, børn og barnlige sjæle.., den tager jeg såmænd gerne på mine i forvejen tyngede skuldre ;-)

Lise Lotte Rahbek, Rikke Nielsen, Ole Svendsen, ingemaje lange, Ole Frank, Inge Lehmann, David Zennaro, Thomas Tanghus, Torben Bruhn Andersen, Eja Leunbach Madsen, Knud Jacobsen, Søren Nielsen og jens rasmussen anbefalede denne kommentar

Altså, jeg forstår det sådan, at DR laver en børnetegnefilm, der fremstiller mænds diller, som værende med egen vilje og med eventyrlige egenskaber - en slags tryllestav, som den fremstilles her.

Uha da da, her er der da vist noget, der går helt imod tiden tvungne doktrin, om at forherlige kvindekønnet og trampe på det mandlige. Nu bliver mor nok vred!

Simone de Beauvoir skrev i det filosofiske værk "Det andet Køn".
"Det maskuline er altid det almene og det generelle, mens det feminine er det partikulære og det specifikke".
Protesterer man derfor mod Ramasjangs version af "MIN PIK ER GUD", har det derfor ikke noget med køn at gøre - næh, man er bare generelt og alment bornert. Programmet har til formål på en afslappet måde at lære "børn" om "kroppen" - hm - hvad så med at fokusere på en kropsdel, som alle børn har?
Det hele virker enormt anstrengt og minder mig om de folkeskolelærere jeg havde i 80'erne, som med deres ulidelige, omklamrende, repressive tolerance satte os til at danse til Pink Floyd's the Wall og råbe "Hey Teacher, leave us kids alone".
John Dillermand stjæler ligesom Onkel Reje fra børnenes repertoire af muligheder for at gøre oprør mod voksenuniverset. Han er den pinlige, halvskaldede 40-årige, der selv tror, han er smart og ung med de unge.

Rikke Petersen, Susanne Dea Crammond, Maj-Britt Kent Hansen, Ruth Sørensen og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Marie-Christine Poncelet

Små piger kan kigge på den fantastisk, sjov,udstyrlig dillemand og konstatere at de har ikke sådan en, deres mor eller ikke, er det ikke den sædvanlig historie.
Træt af denne slags, ikke fordi det er chokerende men fordi den fortæller, glorificerer noget halv del af menneskhed ikke har, en fallos fortælling, hvordan kan man glorificerer kvindernes kønsorganer som stadigvæk er skjult og hemmeligt.

Inge Lehmann, Rikke Petersen, Vibeke Bjergaard, Maj-Britt Kent Hansen og Karoline H Larsen anbefalede denne kommentar

Hvis små piger havde bryster, eller et horn i panden ville små drenge også være jealous over det. Kom nu videre. Vi kan ikke lade være med at tale om noget som nogen ikke har fordi de barnligt bliver sørgelige over ikke at have det. Skal vi udelade livmoder-omtale fordi en mand kunne blive trist over ikke at have en? Eller gælder det kun penis?

@ hvordan kan man glorificerer kvindernes kønsorganer som stadigvæk er skjult og hemmeligt.@

Hvad er der skjult ved vores kønsorganer?

Ole Svendsen, Jonas Hansen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Totalt grineren. Ikke andet.

Emilie Poulsen

Nå, men jeg synes det der John Dillermand er meget sjov. Kan man køre Foucault og de Beauvoir ned over det, og gøre det til et større filosofisk-analytisk projekt? Sikkert. Men hvert afsnit varer 5 minutter, og det kan fastholde min babys opmærksomhed længe nok til, at jeg kan nå at børste tænder. Og det er ikke så hjernedødt irriterende som Teletubbies og Gurli Gris.

Worst case scenario, så lærer ungen, at man skal huske at sige undskyld til gademusikanter, hvis man stjæler deres hat. Eller at man ikke må tænde en grill med tissemanden. Det går nok.

Emil Davidsen, Mogens Holme, Lise Lotte Rahbek, Rikke Nielsen, Ole Svendsen, Jonas Hansen, ingemaje lange, Niels Johannesen, Thomas Tanghus, Ulla Nygaard og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Emilie Poulsen, måske skulle du bare putte baby i et hjørne, mens du børster bisser? John Dillermand er åbenlyst ikke rettet mod babyer, som tv generelt ikke er det.

Du bør langt hellere invitere din baby til at børste dine tænder; så kan i trods alt være sammen om det, og din baby får lært basale motoriske færdigheder ved omgang med tandbørste, samtidig med at du allerede fra spæd alder får lært dit afkom at gøre nytte.

Godt at der endelig er kommet et virkelig seriøst problem, der kan samle danskerne, og som kan forarge de finere kredse i Danmark.

Krigsforbrydelser, børnearbejde, flygtninge-drukning, enorme naturkatastrofer og andre menneskelige katastrofer kan i hvert fald ikke.

Inge Lehmann, Lone Hansen, Rikke Nielsen, Ole Svendsen, Ruth Sørensen, Flemming Berger, Poul Anker Sørensen, Ole Frank, Claus Mortensen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Poul Anker Sørensen

Gert Romme:
det er da ikke Morten Messerschmidt, du mener, der er " de finere kredse" og dog, du har nok helt ret !

Maj-Britt Kent Hansen

Fordi et eller andet vækker opstandelse i/på de sociale medier, behøver Information vel ikke absolut at dyrke det.

Her levede man i glad uvidenhed - og helt uden penismisundelse. Ville Freud mon have reageret, havde han endnu levet?

Søren Kristensen

Det kan godt være børn ikke tager skade. Men hvad med os voksne. Har vi ikke følelser?

@ Poul Anker Sørensen,

Jeg kender selvfølgelig ikke det omtalte personage personligt. Men jeg har forstået, at han efter omfattende bedrageri af skatteborgernes EU-penge, har talt med sin gud, og er blevet ny-kristen. Og som ny-kristen har jeg forstået, at han har gjort sig selv til selvbestaltet leder af disse fornemme hyklere.

Men her holder vi i disse dage jul. I hvert fald i det omfang det er muligt med 110.000 hjemløse efter omfattende jordskælv, der i øvrigt fortsat er på gang. Nogle heldige bor i containere, andre i deres kolde biler, og der er fortsat mennesker, bl.a. børn og ældre der lever og sover på en billig hvid plaststol, med noget plastik over sig.

Men da den lutheranske tro er udsprunget af den katolske, der er udsprunget af den ortodokse, der i øvrigt kaldes den sande tro, ligger det lige så langt fra omtalte persons ny-kristne opfattelse, som hans tanker ligger fra jordskælvsofrenes håbløse situation.

- Altså, - om børn interesserer sig for tissemænd, som stort set den halve klodes befolkning er i besiddelse af, er altså for en ny-religiøs betydeligt vigtigere end hundrede-tusinde menneskers humanitære krise.

Gud bevare Danmarks ny-religiøse og alle deres varierende størrelser af tissemænd.

Inge Lehmann, Christel Gruner-Olesen, Ole Svendsen og Steen Voigt anbefalede denne kommentar
Marie-Christine Poncelet

Ulla Nygaard tænker dig om og kigger på verden omkring dig, de kvindelige kønsorganer er stadigvæk tabu undtaget i porno måske! til gengæld phallos findes alle vejer.
I hvertfald den dillemand vi snakker om må være meget vigtigt når nu den optager både Politiken s leder og information s....en dillemand er altid vigtigt!

Poncelet. Når du siger fallos mener du helst sikkert bare noget aflangt. Jeg har været på indkøb hertil morgen og har set 0 penisser. Jeg har ellers kigget i buske og bag containeren bag Fakta. Der var ingen. Hvor ser du penisser “alle vegne”?

Vagina er sikkert kun tabu i de kredse du færdes i. Vi andre har et helt fin og naturligt forhold til vores.

Det sjove er, at det er lavet for børn, og forlden morgen på p1 snakkede de med 3 børn, der syntes det var meget sjovt at se. Det er da meget vigtigere hvad børnene synes, end hvad Messerscmidt nu kan hidse sig op over. Omvendt giver hans råberi god reklame til dillermanden.

@Lone Hansen, sikke en gang sludder. Etik og moral diskuteres, vurderes og bestemmes af voksne, ikke af børn.

Erik Jensen
børnene er altså ligeglade med store filosofiske diskussioner. for mig er det nok så vigtigt, at de synes udsendelsen er sjov, da den stadig er lavet for dem.
Der vil ikke blive mange børneudsendelser, hvis vi en uendelighed skal diskutere, vurdere og bestemme om alt, og lad os så få nogle politikere (ikke mindst moralister) ind over, så kan vi træde vande i al evighed

Flemming Olsen

Nu må han snart til at få sig en kæreste Betty Babsepige, som kan alle mulige sjove ting med sine enorme bryster, f.eks. knække nødder i kavalergangen, bruge dem som gummibåd for små børn i poolen og sætte dem i selvsving mod onde røvere. Og hendes lillesøster Tanya Tissekone, som kan gemme en masse spændende ting i sin vagina og sende en kæmpemæssig sprøjteorgasme ud over tørkeramte marker.

Vi må have noget ligestilling for at opbløde den nuværende fallokratiske medieflade, hvor mandens lem dyrkes nærmest som en guddom.