Leder

Vi har brug for andre rum at gå ind i end butikkernes

Med samme naturlighed og med lige så klar tale som den, vi har om vores børns mentale helbred og samfundsøkonomien, skal politikerne sige, at kunst er vigtigt, og vi skal gøre alt, hvad vi kan for at skabe adgang til den så snart som muligt, skriver Katrine Hornstrup Yde i denne leder
»Vi har brug for et rum at træde ind, der ikke er arbejdspladsens, skolens eller hjemmet ­– og et, som ikke er alle de butikker, vi kan gå ind i om lidt, alt imens lysfestivalen i aften lukker og slukker,« skriver Katrine Hornstrup Yde i denne leder.

»Vi har brug for et rum at træde ind, der ikke er arbejdspladsens, skolens eller hjemmet ­– og et, som ikke er alle de butikker, vi kan gå ind i om lidt, alt imens lysfestivalen i aften lukker og slukker,« skriver Katrine Hornstrup Yde i denne leder.

Helena Lundquist

Kultur
27. februar 2021

De seneste tre uger har Copenhagen Light Festival gjort København lidt sjovere at gå tur i. Lyskunstfestivalen har været populær siden sin start i 2018, fordi det er smukt, hyggeligt og fascinerende at se byen pyntet og leget med på den måde. Måske er den blevet større i år, i hvert fald har den fyldt langt mere i mediedækningen. Danskere har hver aften tøffet rundt på anbefalede kunstruter og flokkedes omkring installationerne, som var Beyoncé kommet til byen. Der er lyskegler og -kupler og -formationer. Film projiceret op på husmure. En skarp grøn lysstråle, der skærer sig gennem nattehimlen. Pludseligt bøjer vi nakken og stirrer op og ser ned igen med et genvundet nysgerrigt blik. Livet uden for hverdagstrummerum atter aktiveret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Thomas Kjær Jensen

Var til finaledagen i går på Cph Lightfestival. Og nøj hvor var der mange mennesker. Understreger pointen med ovennævnte. Vi har brug for meget mere kultur. Og hellere åbne det end atorcentrene.