Leder

Det er svært, men vigtigt at forsøge at følge Fie Laursen

Fie Laursen er et vigtigt kulturelt fænomen at prøve at forstå. Og det må en dokumentarserie gerne hjælpe os med – så længe den leverer det modsatte af de sociale medier, der er roden til hendes sammenbrud
»Fie Laursen er et gigantisk kulturelt fænomen, et menneske med sin egen komplekse historie, men også et symptom på hastige forandringer i ungdomskulturen,« skriver Katrine Hornstrup Yde.

»Fie Laursen er et gigantisk kulturelt fænomen, et menneske med sin egen komplekse historie, men også et symptom på hastige forandringer i ungdomskulturen,« skriver Katrine Hornstrup Yde.

Maria Albrechtsen Mortensen

Kultur
4. februar 2021

Der er meget ved Fie Laursen, som vi er mange, der ikke forstår, men som vi alligevel bliver nødt til at blive klogere på for at forstå vores samtid.

Det 24-årige fænomen er Danmarks vel nok mest kendte, ergo mest indflydelsesrige, influencer. Hun er digitalt indfødt, har tilbragt en meget stor del af sine vågne timer på sociale medier siden puberteten. Hun har haft over 300.000 følgere på sin instagramprofil, hvor hun fester, pjatter, skaber sig dramatisk i både medgang og voldsom modgang. Hun har anbefalet ubrugelige produkter, reklameret for plastikoperationer og flashet sine nye læber, nye røv, nye bryster for sine meget unge følgere.

Hun har reklameret for sugardating og, senest, for den brugerbetalte pornoside OnlyFans. Og parallelt med alt det har hun kæmpet med svære psykiske lidelser, der blandt andet har medført et selvmordsforsøg og et selvmordsbrev, som hendes unge læsere kunne læse på Instagram

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Growing up in public, har vist aldrig været nemt (heller ikke nemt i ikke public).
Men det ser godt nok ud til, at det er blevet endnu sværere med 'det der internet' og de såkaldt sociale medier.

Ordet vigtigt har vidst fået ny betydning her.