Leder

Grammykommiteen bruger ikke ørerne til at lytte til musik, men øjnene til at se hudfarve

Den amerikanske Grammy-uddeling bekræftede i går sagligheden i anklagerne om racistisk slagside. Der var trøstepræmier til de afroamerikanske kunstnere, men det er 13 år siden, at en afroamerikaner har vundet guldmedaljen: årets album. Således er Beyoncés nye vinderrekord sigende nok en sølvmedaljeparade
Med Taylor Swift som vinder af årets album er det nu 13 år siden, at en afroamerikaner sidst vandt prisen: jazzpianisten Herbie Hancock, der fortolkede (hvide) Joni Mitchell

Med Taylor Swift som vinder af årets album er det nu 13 år siden, at en afroamerikaner sidst vandt prisen: jazzpianisten Herbie Hancock, der fortolkede (hvide) Joni Mitchell

Kevin Mazur

Kultur
16. marts 2021

Til årets Grammy-uddeling blev en ung tradition grundfæstet. Dén hvor hvide prisvindere erklærer, at deres Grammy burde være gået til afroamerikanske kolleger.

I går var det Billie Eilish, der på scenen sagde, at Megan Thee Stallion skulle have haft prisen for årets sang. Akkurat som Adele gjorde i 2017 med prisen for årets album over for Beyoncé, og som Macklemore gjorde i 2014 med prisen for bedste rapalbum over for Kendrick Lamar – dog via sms.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Niels Johannesen

Sorte udgør omkring 10% af USAs befolkning - så hvis alle har lige chancer for at vinde, burde en sort kunster få prisen for bedste album ca. hvert tiende år - og selv hvis udvælgelsen foregår helt uden diskrimination, vil der statistisk set ofte gå 13 år mellem en to sorte vindere.

Jesper Oersted, Ole jakob Dueholm Bech, Søren Peter Langkjær Bojsen og Gitte Vejbæk anbefalede denne kommentar

Ja, og Dylan siger, at Shot of Love var et fantastisk album. Så meget for det. Nu må Stones omdøbe Indian girl til noget med oprindelig.. Elvis´ In the Ghetto skal laves om til noget med.... Redbone må ikke hedde det mere, "Indianer søn af alt, der gror", nix en ommer, Stills´Cherokee, nope, Young Zuma og Crazy Horse, no, men Cortez the Killer ok, Black Magic Woman out. åh, må vi være fri.

Carl Chr Søndergård og Finn Thøgersen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Det er da på tide at få indført kvote ordninger over alt i hele verden for at få ubalancen i balance. Jeg melder mig gerne i køen over kvoten der tildeles "verdens rigeste 1%" - Glæder mig til mine nye jetset venner og privat fly. Uhuuu, det bliver skønt.

Jesper Oersted

Et rekordstort antal kvinder vandt grammypriser i år og så klager lederskribenten over, at det ikke var en afroamerikaner der vandt "Årets album".
Måske skulle lederskribenten også klage over, at der ikke er nok homoseksuelle, transpersoner, handicappede, folkepensionister eller psykisk syge der vinder grammyer?

René Arestrup, P.G. Olsen, Per Christensen, Asiya Andersen og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar
Niels Johannesen

End ikke Guardian kan mobilisere lige så meget krænkelse over grammy uddelingen som information :

"Grammy voters should be praised for honouring a large number of women and people of colour"

https://www.theguardian.com/music/2021/mar/15/the-grammys-diverse-winner...

Niels Johannesen

Beyoncé og Quincy Jones - begge sorte - er på en delt andenplads over kunstnere med flest grammyer (24).

Jeppe Lindholm

Heller ikke i melodi grad prix er sorte repræsenteret. Ikke en gang i MGP.

Asiya Andersen

Kunne det tænkes at hende Taylor virkelig bare har lavet et fantastisk album? Jeg skal ikke kunne sige det, da jeg ikke har hørt hendes musik. Det er vel ikke blevet forbudt at være hvid endnu. Jeg er mod undertrykkelse og diskrimination, jeg frygter efterhånden bare at alt skal udskammes som værende diskriminerende adfærd. Jeg kan selvfølgelig også tage fejl, jeg ved snart ikke hvad jeg tør mene om den sag, jeg er jo trods alt hvid og eventuelt privilege blind.

Asiya Andersen

I 2018 vandt Brouno Mars "album of the year"
Han er da en brun mand.
https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2018/01/28/arts/music/gramm...