Leder

Årets oscaruddeling understreger en rivende udvikling i retning af større mangfoldighed

Sidste år var ikke en undtagelse. Oscarakademiet ER blevet mere mangfoldigt. Det beviste dette års uddeling, hvor kinesiskfødte Chloé Zhao og hendes ’Nomadland’ løb med tre af de vigtigste priser
At kinesiskfødte Chloé Zhao vandt både Bedste Instruktion og Bedste Film satte en tyk streg under den udvikling, som oscaruddelingen gennemgår.

At kinesiskfødte Chloé Zhao vandt både Bedste Instruktion og Bedste Film satte en tyk streg under den udvikling, som oscaruddelingen gennemgår.

Matt Petit

Kultur
27. april 2021

Allerede da de nominerede til årets oscarstatuetter blev offentliggjort midt i marts, var man klar over, at det ville blive en anderledes, mere mangfoldig prisuddeling. Der var flere ikkehvide nominerede end nogensinde før, hele to kvinder, den ene med asiatisk baggrund, blev nomineret for instruktion, og flere af de nominerede film handlede om at være indvandrer eller sort i USA.

Der er ingen tvivl om, at coronanedlukning af alverdens biografer har haft indflydelse på, hvilke film der har haft premiere og derfor kunne nomineres til en Oscar. Men umiddelbart virker det, som om den målrettede indsats, som oscarakademiet gennem de seneste år har gjort for at øge diversitet, inklusion og repræsentation i medlemsskaren, har båret frugt. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her