Leder

Det stråler ikke just af publicisme, når en general bliver bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus

Valget af ny koncernbestyrelsesformand i JP/Politikens Hus er måske forholdsvis ligegyldig, men udsender dog en signalværdi om at nedprioritere publicisme
Lars Munch og Jørgen Ejbøl var i årevis et stærkt og tilsyneladende harmonisk makkerpar i toppen af Danmarks største dagbladskoncern – muntert betegnet som ’skønheden og udyret’.

Lars Munch og Jørgen Ejbøl var i årevis et stærkt og tilsyneladende harmonisk makkerpar i toppen af Danmarks største dagbladskoncern – muntert betegnet som ’skønheden og udyret’.

Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Kultur
22. april 2021

Lars Munch er bestyrelsesformand og tidligere administrerende direktør i JP/Politikens Hus A/S. Han og Jørgen Ejbøl, Munchs forgænger som bestyrelsesformand, var i årevis et stærkt og tilsyneladende harmonisk makkerpar i toppen af Danmarks største dagbladskoncern – muntert betegnet som ’skønheden og udyret’: Den pæne, ordentlige kultur- og kunstinteresserede publicist Munch (’smukke Lars’) og den udadtil ordknappe og kontante magtudøver Ejbøl (’Pansergeneralen’).

De to skruede i 2002 JP/Politikens Hus A/S sammen. Munch var direktør for det velhavende Politikens Hus, Ejbøl var chef for den fattige Morgenavisen Jyllands-Posten. Fusionen mellem ’Morgenfascisten’ og den kulturradikale Politiken (med Ekstra Bladet) skabte bekymring om, hvordan de kunne rummes i ét hus. Men Munch og Ejbøl var de to fremsynede, der sørgede for en konstruktion, der sikrede dagbladenes redaktionelle selvstændighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Tja - men man kommer da til at tænke på militærkup.