Leder

For festivalerne er usikkerhed dræberen. Hver dag med politisk tøven koster dyrt

En genåbning af det hårdt trængt koncertmusikliv er på vej, men både store og små festivaler er i klemme. De store mangler sikkerhed for kompensation for at aflyse. De små mangler forståelse for deres særlige behov. Alle har brug for et krystalklart svar fra kulturministeren. Lige nu
Hvornår får festivalerne besked på, hvad der skal ske til sommer? Usikkerheden vokser i en fødekæde, hvor alle lige nu er på standby. Oprindelig var ønsket fra de store festivalers side, at der var afklaring den 1. marts. Altså for over to måneder siden.

Hvornår får festivalerne besked på, hvad der skal ske til sommer? Usikkerheden vokser i en fødekæde, hvor alle lige nu er på standby. Oprindelig var ønsket fra de store festivalers side, at der var afklaring den 1. marts. Altså for over to måneder siden.

Mathias Løvgreen Bojesen

Kultur
3. maj 2021

Coronaen har alt for længe haft sin jernnæve lukket om dansk koncertmusikliv. Smalhalsen er ved at blive kvælende, for nogle – især de små aktører – måske dræbende.

Alle festivaler holder i disse dage vejret i spænding. De store festivaler – Roskilde Festival, Tinderbox, Copenhell, Northside, Heartland – holder vejret mest. De har nemlig desperat brug for at få godkendt aflysning grundet coronarestriktioner – og dermed blive berettiget til økonomisk kompensation.

Men det står stadig hen i det uvisse. For festivalarrangørerne venter stadig på svar på den afrapportering, der 23. april blev afleveret af en ekspertgruppe nedsat af Kulturministeriet – med folk fra musik-, fodbold- og eventbrancher, RUC, sundhedssektor samt politi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rikke Nielsen

Ja, corona er ikke god til at lave planer. Den vil bare gerne sprede sig eksponentielt. Og det eksponentielle betyder, at myndighederne altid bliver nødt til at vente en periode før næste trin i en genåbning kan besluttes. For at undgå, at der ikke er påbegyndt en eksponentiel spredning.

Lillian Larsen, Anne Sofie Slouborg, Henning Kjær og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Marie Trout

Os der arbejder i musikbranchen har været høfligt stille i det sidste års tid mens butiksejere, restauratører og minkavlere har ytret deres frustration. Vi forstår jo godt, at vores arbejde der forudsætter at mange stimler sammen for at opleve musikfælleskabet ikke er forsvarligt i en pandemi. Men en følelse af underliggende desperation og afmagt har været en del af vores liv nu i over et år uden indkomst og uden glæden ved vores arbejde. Det gælder udøvende musikere, roadies, managers, spillesteder, og alle store som små medspillere i musikbranchen. At få fokus på hvad vi kan gøre for at redde denne del af vores kulturliv er nødvendig nu. Tak for artiklen. Jeg ville ønske vore beslutningstagere kunne mærke omfanget af det opsparede primalskrig, der sidder fast i halsen af os der er noget ved musiken.

Estermarie Mandelquist, Gitte Loeyche og Jan August anbefalede denne kommentar