Leder

Sagen om DR Pigekoret viser, at kulturbranchen trænger til at blive voksen

Der er brug for et opgør i kulturbranchen, der lægger vægt på, at kreative mennesker bliver professionelle i deres arbejdsrelationer. Ellers ender vi med, at alle kreative virksomheder skal ledes af mennesker, der ikke kan andet end at lede
Sagen om DR Pigekoret er med til at tegne et generelt billede af kulturelle miljøer, hvor voksne autoriteter komplet undervurderer den både formelle og uformelle magt, de har over unge, ambitiøse og prekære mennesker, der er ekstremt afhængige af dem, deres anerkendelse og opmærksomhed.

Sagen om DR Pigekoret er med til at tegne et generelt billede af kulturelle miljøer, hvor voksne autoriteter komplet undervurderer den både formelle og uformelle magt, de har over unge, ambitiøse og prekære mennesker, der er ekstremt afhængige af dem, deres anerkendelse og opmærksomhed.

Claus Bech

Kultur
9. juni 2021

12 tidligere sangere i DR Pigekoret stod lørdag frem i Politiken og fortalte om konkrete oplevelser, som de havde bevidnet, der alle relaterede sig til »en seksualiseret kultur« i det hæderkronede og traditionsrige kor.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Egentlig har jeg ingen holdning til den aktuelle artikel om DR-Pigekoret.

Men det har jeg til ledelse. Og det er min helt klare opfattelse, at der er alt for mange ledere - især i det offentlige, der slet ikke er egnet til at være ledere.

Man har gode og dårlige ledere. De bedste ledere er som regel naturtalenter for ledelse. Men der er faktisk gode ledere, der ikke har denne evne, man har læst sig til det på en lederuddannelse.

Henning Kjær

Gert Romme.
Du behøver ikke at berænse dig til ledere i det offentlige. Der er også mange ledere i det private erhvervsliv, der slet ikke er egnede til at være ledere. Min erfaring er mest baseret på psykopatiske ledere i private virksomheder.

Jan August, Jesper Andersson , Marianne Jespersen, Steffen Gliese og Lone Hansen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Der er vel tale om en kollision mellem en mangeårig tradition for flade og uformelle strukturer, der for fra 25 år siden blev tilsidesat af en importeret lederkult, og som har medført en lang række dårligdomme, af hvilke den værste nok må siges at være 'nulfejlskulturen'. Ich

Line Palle Andersen

Det er en mærkelig holdning, vi ofte har til ledelse. Enten er man et naturtalent - eller også er man ikke, og så er der ikke noget at gøre ved det. Hvorfor anerkender vi i alle andre sammenhænge, at det kræver uddannelse at blive god til et fag, mens ledelse opfattes som noget intuitivt?
Dertil kommer så, at vi som regel gør os lidt mere umage, når vi ved, at vi står til ansvar for vores handlinger. Alligevel ser det ud til, at man kan slippe afsted med hvad som helst uden at det får konsekvenser. Hvorfor har man ikke fra begyndelsen tænkt en organisationsstruktur, hvor ledelsen står til ansvar - og med formaliserede klagegange, hvis der er noget forkert?
Mange spørgsmål - ikke så mange svar. Eller i hvert fald ikke nogen handling. So far!

Kasper Pedersen

Vi trænger vel til et opgør med den "geniale" kunstner - den selvoptagede narcissist - den liderlige psykopat - der mener, at hele verden står rådighed for at opfylde hans/hendes behov?

Kasper Pedersen

I politikerbranchen ser det vist heller ikke for godt ud!
Jeg kan tydeligt huske min egen reaktion, da jeg i 2011 første gang læste om, hvordan Frank Jensen misbrugte sin position til at slikke på unge piger til en julefrokost.
Det var bare ikke i orden, og jeg så ham ikke som værdig til at være overborgmester, men der skulle gå ti år før et flertal så det på samme måde.

@ Henning Kjær,

Selvfølgelig har du ret i, at der også er mange dårlige ledere i det private.

Jeg har som økonom erfaring i begge dele. Og min erfaring er, at de fleste offentlige ledere er meget langt fra en kompetencegivende lederuddannelse. Men de absolut bedste ledere jeg har haft, er alle i private virksomheder.

Men måske ligger forskellen i virksomhedernes størrelse, hvor de store giganter er langt mere kritiske omkring lederevner end de mindre. Og jeg har ikke haft mange arbejdsgivere, men jeg har arbejdet for et par store dækproducenter, hvoraf den mindste havde omkring 325.000 ansatte alene i Europa.

Jeppe Bundgaard

"Hvorfor anerkender vi i alle andre sammenhænge, at det kræver uddannelse at blive god til et fag, mens ledelse opfattes som noget intuitivt"?

Det er fordi, Line Palle Andersen, ellers kan de jo ikke opretholde de skyhøje lønninger lederne i det private får. Det er en vigtig del af fortællingen; at ikke alle kan lære denne funktion, men at det er "talent" eller noget autodidakt. Det er ikke et job noget pøbelen skal tilstræbe.

Ledelse er altid et socialt - og dermed gensidigt/kollektivt - anliggende, og består overvejende af koordinations- og beslutningsopgaver, som veluddannede mennesker med integritet og social intelligens i fællesskab kan (og bør) varetage.

"Sagen om DR Pigekoret er med til at tegne et generelt billede af kulturelle miljøer, hvor voksne autoriteter komplet undervurderer den både formelle og uformelle magt"

Voksne autoriteter undervurderer? Voksne autoriteter med alt for meget magt misbruger deres position, relationer og sårbarheder hos underordnede parter. Det er slående - og informativt - som den sproglige akrobatik hér rammer forsonende konnotationer, men vi må tage udgangspunkt i at disse autoriteter har vidst hvad de gjorde og mærket ofrenes følelsesmæssige situation, og derpå ignoreret den. En psykopatisk kultur. Men i Danmark leger vi kukur; Gud bevare os.