Leder

Pandemien har givet nye indsigter på kunstscenen, som vi ikke må glemme

Forhåbentligt bliver de forhold og strukturer, som pandemien har tydeliggjort, ikke glemt lige med det samme. Det er vigtige erkendelser, som kan styrke kunstscenen på sigt
Det har været imponerende at se, hvor hurtigt kunstnere og kunsthaller har reageret innovativt på pandemien. Eksempelvis lykkedes det Copenhagen Contemporary at skabe en af årets mest vedkommende udstillinger ved hurtigt at kuratere en præcis udstilling med mange internationale kunstnere. Udstillingen imødekom coronakrav ved at være udendørs, og David Shrigley lavede krydser rundt i udstillingen, der markerede den korrekte coronaafstand. Foto her er dog fra udstillingen indendørs.

 

Det har været imponerende at se, hvor hurtigt kunstnere og kunsthaller har reageret innovativt på pandemien. Eksempelvis lykkedes det Copenhagen Contemporary at skabe en af årets mest vedkommende udstillinger ved hurtigt at kuratere en præcis udstilling med mange internationale kunstnere. Udstillingen imødekom coronakrav ved at være udendørs, og David Shrigley lavede krydser rundt i udstillingen, der markerede den korrekte coronaafstand. Foto her er dog fra udstillingen indendørs.

 

David Stjernholm

Kultur
19. juli 2021

Pandemien er ikke ovre endnu, og det er for tidligt at gøre endelig status over, hvad den har betydet for kunsten og kunstnerne. Men én ting er lige nu tydelig: Museerne og kunsthallerne kæmper for at få fat i publikum, der enten har glemt, at det var fedt at se på kunst, eller er mere travle med al det andet, man pludselig også må.

Særligt tydeligt har det dog været, at et i forvejen presset prekariat af kunstnere og freelancere er blevet økonomisk ramt på økonomien under pandemien grundet aflyste udstillinger og undervisningsforløb. Det er den onde del af historien. En bedre del af historien handler om, hvordan mange kunstnere og institutioner under nedlukningen lynsnart fandt på nye tiltag. Pandemien har derfor skabt nye arbejdsgange og indsigter, der nok også vil præge scenen på sigt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her