Leder

Simone Biles redefinerer, hvad det vil sige at være sej

Den mest vindende kvindelige gymnast nogensinde, amerikaneren Simone Biles, har foreløbigt trukket sig fra OL af hensyn til sit mentale helbred. Med den beslutning demonstrerer hun, at det ikke er et svaghedstegn, at man passer på sig selv
Med sin beslutning om at trække sig fra de to første konkurrencer i OL gør Simone Biles på forbilledlig vis op med martyrdyrkning og demonstrerer, at styrke og risikovilje godt kan forenes med almindelig sårbarhed og erkendelse af egne grænser.

Med sin beslutning om at trække sig fra de to første konkurrencer i OL gør Simone Biles på forbilledlig vis op med martyrdyrkning og demonstrerer, at styrke og risikovilje godt kan forenes med almindelig sårbarhed og erkendelse af egne grænser.

Lindsey Wasson

Kultur
29. juli 2021

Den mest vindende kvindelige gymnast nogensinde, 24-årige Simone Biles fra USA, trak sig tirsdag  fra holdkonkurrencen til OL i Tokyo og onsdag også fra den individuelle disciplin mangekamp.

Mens det amerikanske gymnastikforbund USA Gymnastics begrundede storfavorittens exit fra OL med »helbredsmæssige problemer« (»medical issues«), meddelte Simone Biles selv ufortrødent, at det drejede sig om hendes mentale velbefindende.

På et pressemøde forklarede hun stille og roligt, at det var bedre at trække sig og fokusere på sin egen »mindfulness« end at risikere såvel at skade sig selv som at trække holdpræstationen ned, når nu hun ikke er på toppen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Nike Forsander Lorentsen

Klog ung kvinde som siger hvad det handler om. Tror nok at den enorme press på alle atleter er enorm fra deres forbund, træner og forventninger fra publikum, nu kommer sikkert mange flere at træde frem, og det er godt. Men det handler desuden megameget om penge i den verden, måske man sku søge sig tilbage til en form for amatør atletik, ja inom all sport.

Ragna Tetsche Malmstrøm

Ragna Tetsche Malmstrøm
29. juli, 2021

Jeg savner lidt at man ikke synes det først og sidst er ens egen ansvar at sige stop, hvis i dette tilfælde, gymnastikken går ud over hvad man synes er rimeligt.
Vil man være med på højeste plan eller ej. Det er vel spørgsmålet.

John Johansen

Det er en fornøjelse igen og igen, at blive bekræftet i, at ligesom jeg selv gør det, så læser Informations skribenter også The Atlantic!

Lone Nikolajsen

@John: Jeg læser faktisk alt for lidt i The Atlantic i forhold til, hvor meget godt stof, de har. Jeg har fx ikke fået set, hvordan de har dækket Simone Biles' sygemelding, inden jeg skrev ovenstående leder. Til gengæld læste jeg den ene smøre om det efter den anden i The New York Times, og det var meget oplysende. Hvis The Atlantic har skrevet noget interessant om sagen, må du gerne smide et link.

Lone Nikolajsen

Tak!