Leder

Sommeren er tid til teatertrøst oven på coronaen

Sjask og trøst har præget teaterkampen mod coronaen. Men glæden over at komme tilbage i teatersalene er kolossal
Shakes og Folketeatret stod bag opvisning 'Absolute Shakes' i H. C. Ørstedsparken.

Shakes og Folketeatret stod bag opvisning 'Absolute Shakes' i H. C. Ørstedsparken.

Thomas Cato

Kultur
10. juli 2021

Hvis coronaen overhovedet har gjort noget godt for teatrene, så har det været, at scenekunsten blev mindet om, at den vitterlig er en live kunstart. At teater er noget, som performere spiller i et rum for et publikum. Her og nu. Og at det netop er dette levende møde, som får folk til at gå i teatret. Uanset hvor spændende digitale formater der i øvrigt blev udviklet under coronaen, så har det levende teater vundet. Gerne med øjenkontakt mellem performer og tilskuer.

De mange coronarestriktioner og nedlukninger har føltes som sjaskende klude i ansigterne på både teatre og publikum. Når en teaterforestilling har været parat til premiere, er der typisk kommet endnu et nedlukningspåbud – eller endnu et positivt testsvar hos en teateransat et sted. Sjask. Indtil en ny hjælpepakke er kommet som trøst. Og så er det hele begyndt forfra.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ete Forchhammer

Siden hvornår er betegnelsen “skuespiller” blevet erstattet af det newspeakede “performer”?
Skuespilhuset - Performancehuset?
Skuespillerforbundet - Performerforbundet?
Skuespilleruddannelsen - Performeruddannelsen?

Iøvrigt håber jeg at Grønnegårdsteatrets formidable Holbergforestilling i Odd Fellow palæets gård, akkompagneret af mågeskrig o.a. flyvende lyde, klarer sig uden at være med i den ellers skønt fyldige liste over muligheder for at få stillet sin sommerteatersult.
Lægger Botanisk Have ikke også scene til noget udendørs teater, eller … ? - foruden det jeg ikke kender til… måske listen slet ikke var tænkt som værende komplet?

Og iøvrigt mener jeg at lederens sidste afsnit kunne ha’ stået med versaler.

Lisbet Møller

Jeg kan kun være enig med Ete Forchhammer. For mig et teateret også en sproglig oplevelse og berigelse. Her er hverken sproglig dovenskab eller floskler i trængsel, her bliver man udfordret og tak for det.