Leder

Spilgigant tvinges til at gøre op med diskrimination og sexchikane

Den slingrekurs, som har kendetegnet det store amerikanske spilfirma Activision Blizzards krisehåndtering efter en anklage om udbredt sexchikane og kønsdiskrimination, viser, at et opgør med uretfærdig arbejdspladskultur kræver pres fra alle sider
Ansatte i Activision Blizzard demonstrerede den 28. juli foran firmaets hovedkvarter i Irvine, Californien, mod ledelsens reaktion på en række anklager om chikane og diskrimination.

Ansatte i Activision Blizzard demonstrerede den 28. juli foran firmaets hovedkvarter i Irvine, Californien, mod ledelsens reaktion på en række anklager om chikane og diskrimination.

Willie J. Allen Jr./Ritzau Scanpix

Kultur
2. august 2021

Ledelsen af det amerikanske spilfirma Activision Blizzard har foretaget en U-vending i sin håndtering af anklager om udbredt kønsdiskrimination og sexchikane, som californiske myndigheder rettede mod spilgiganten den 20. juli efter en to år lang undersøgelse.

Sagen har endnu ikke været for en domstol, men det kræver ikke en domsafsigelse at påpege det uheldige i, at et stort og magtfuldt firma i en branche, hvor mange arbejder under prekære ansættelsesforhold, er så hurtigt til at benægte problemerne, som Activision Blizzard har været.

Når den øverste chef nu trækker i land og pludselig taler for et opgør med en nedværdigende og uretfærdig arbejdspladskultur, klinger det en smule hult. 

Anklagerne mod Activision Blizzard går på en bred vifte af krænkelser af arbejdsmiljølovgivningen, herunder forskelsbehandling af mandlige og kvindelige ansatte, hvad løn og krav til produktiviteten angår, samt en grænseoverskridende kultur på arbejdspladsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her