Leder

DR Drama skal fortælle de historier, som kommercielle producenter ikke er interesserede i

Problemerne i DR Drama er blevet fuldt eksponeret, efter en dyr historisk tv-serie blev lagt ned, og dramachefen fyret. Det er bekymrende, for der er brug for, at DR fortæller relevante, udfordrende, komplekse historier om Danmark før og nu
Den 13. september meddelte DR, at man havde valgt at fyre Christian Rank. I en pressemeddelelse begrundede DR fyringen med, at der var behov for arbejdsro og en ny strategi, så »DR fortsat kan have en stærk og relevant position i et voldsomt forandret marked«.

Den 13. september meddelte DR, at man havde valgt at fyre Christian Rank. I en pressemeddelelse begrundede DR fyringen med, at der var behov for arbejdsro og en ny strategi, så »DR fortsat kan have en stærk og relevant position i et voldsomt forandret marked«.

Celina Dahl

Kultur
18. september 2021

Udskydelse af stort anlagt tv-serie. Kritik fra branchen. En fyret dramachef. Anklager om dårlige arbejdsforhold. Øget konkurrence fra udlandet. Faldende seertal. Danmarks Radios ellers så hæderkronede dramaafdeling, DR Drama, har om noget måttet holde for i de seneste uger. Afdelingen synes at være i dyb krise.

Det begyndte i slutningen af august, hvor dramachef Christian Rank annoncerede, at han havde sat produktionen af Pernille Fischer Christensens historiske tv-serie om Leonora Christina Ulfeldt på pause. Beslutningen skyldtes ifølge Rank både, at serien blev dyrere end forventet, og at man ikke kunne finde kvalificerede filmarbejdere nok. Det vakte bestyrtelse i film- og tv-branchen, ikke mindst fordi der kun var tre måneder til optagestart, og at økonomi og mandskab for længst burde have været på plads.

»Det er simpelthen useriøst, og det er ikke rigtigt,« udtalte forkvinde for Danske Filminstruktører, Christina Rosendahl, til MediaWatch.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her