Leder

At Hübbe forbliver balletmester på Det Kongelige i 17 år er skidt for kunstens udvikling

Nikolaj Hübbe har fået forlænget sin kontrakt, så han forbliver balletmester i indtil videre 17 år, frem til 2026. Det er sikkert godt for billetsalget, men dårligt for repertoiret hos Den Kongelige Ballet, som han har udmagret i årevis
Nikolaj Hübbe blev balletmester i 2008. Forlængelsen vil altså give ham en samlet balletmesterperiode på 17 år.

Nikolaj Hübbe blev balletmester i 2008. Forlængelsen vil altså give ham en samlet balletmesterperiode på 17 år.

Finn Frandsen

Kultur
26. oktober 2021

Folkekære Nikolaj Hübbe sidder fast ved dommerbordet fredag efter fredag i Vild med dans på TV 2. Men han sidder også fast på posten som balletmester ved Den Kongelige Ballet. For Det Kongelige Teater udsendte sidste uge en pressemeddelelse om, at han får forlænget sin ansættelse i yderligere fire år. Det vil sige frem til 2026.

»Hans tid som balletmester har været præget af stor tilstrømning af publikum – en tilstrømning, som her i 2021 igen sætter nye rekorder,« udtaler teaterchef Kasper Holten. Forlængelsen lyder fornuftig, hvis billetsalg er det vigtigste kriterium. Ser man på repertoiret, er sagen dog mere speget.

Nikolaj Hübbe blev balletmester i 2008. Forlængelsen vil altså give ham en samlet balletmesterperiode på 17 år! Til sammenligning bestred Harald Lander jobbet i 19 år (fra 1932 til 1951) og Flemming Flindt i 12 år (fra 1966 til 1978). Disse balletmestre var skabende koreografer, hvorimod Hübbe kun er iscenesætter af klassikere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her