Leder

Når Radio Loud næste år skifter navn til 24syv, er den største farce i nyere dansk mediehistorie fuldendt

Man kan ikke klandre Berlingske Media for at forsøge at få noget god radio ud af de støttekroner, Radio Loud sender for. Men det er svært at forstå, hvorfor kanalen fremover skal hedde 24syv
Radio24syv fik i 2019 ikke forlænget sin sendetilladelse, som i stedet gik til den aarhusianske Radio4, der kunne overholde et nyt politisk udflytningskrav. Et nyt udbud blev i 2020 angiveligt »skræddersyet«, så Radio24syv kunne fortsætte på DAB-båndet. Baseret på godt syv års erfaring med radiomediet lavede Radio24syv en grundig ansøgning, men tabte som bekendt til Radio Loud, hvis ansøgning var fuld af sjusk og overmod, men alligevel overholdt de bureaukratiske regler.

Radio24syv fik i 2019 ikke forlænget sin sendetilladelse, som i stedet gik til den aarhusianske Radio4, der kunne overholde et nyt politisk udflytningskrav. Et nyt udbud blev i 2020 angiveligt »skræddersyet«, så Radio24syv kunne fortsætte på DAB-båndet. Baseret på godt syv års erfaring med radiomediet lavede Radio24syv en grundig ansøgning, men tabte som bekendt til Radio Loud, hvis ansøgning var fuld af sjusk og overmod, men alligevel overholdt de bureaukratiske regler.

Niels Christian Vilmann

Kultur
23. oktober 2021

I ugevis har rygtet svirret, og fredag stod det at læse på forsiden af Weekendavisen: Radio Loud skifter fra januar 2022 navn til 24syv. Navneskiftet ledsager nyheden om, at Berlingske Media vil købe 91 procent af aktierne i selskabet bag den digitale radiostation, såfremt Radio- og tv-nævnet godkender det.

Alt dette sker godt 14 dage efter, at samme nævn afleverede en usædvanlig hård kritik af en række væsentlige mangler hos Radio Loud: Der var massive problemer med liveudsendelser, interaktion med lyttere, geografisk forankring – kanalen levede simpelthen ikke op til sin sendetilladelse.

Kanalens nye chefredaktør, den gamle Radio24syv-nyhedschef Simon Andersen, sagde til Fagbladet Journalisten, at han var glad for, at nævnet fastslog, at publicserviceredegørelsen for 2020 var retvisende. »Men vi får kritik fra nævnet, som ovenikøbet kalder den usædvanlig hård. Vi lægger os fladt ned.«

Kritikken fra nævnet – og nu det besynderlige navneskifte – er kulminationen på mere end to års farce, der begyndte, da succesfulde Radio24syv i 2019 ikke fik forlænget sin sendetilladelse, som i stedet gik til den aarhusianske Radio4, der kunne overholde et nyt politisk udflytningskrav. Et nyt udbud blev i 2020 angiveligt »skræddersyet«, så radioen kunne fortsætte på DAB-båndet.

Skandaløst forløb

Baseret på godt syv års erfaring med radiomediet lavede Radio24syv en grundig ansøgning, men tabte som bekendt til Radio Loud, hvis ansøgning var fuld af sjusk og overmod, men alligevel overholdt de bureaukratiske regler.

Hele forløbet var en skandale, og Radio Loud har – som den sønderlemmende kritik fra nævnet bevidner – på ingen måde levet op til forventningerne. 

Berlingske Media ejer i forvejen 40 procent af aktierne i Radio Loud. At koncernen med mediekøbmand Anders Krab-Johansen i spidsen nu køber sig yderligere ind med ambitioner om rent faktisk at få noget ordentlig radio ud af de mange statskroner – som de så kan arbejde videre med, når public service-millionerne løber ud – er svært at kritisere. Det kan komme Berlingske til gode, som får en masse erfaring med at lave radio, og det kan komme lytterne til gode, som formentlig vil få noget bedre radio, end Radio Loud har givet dem.

Navneskift er selvmål

Ansvaret for skandalen ligger alene hos de politikere, der i første omgang med det politiske afstandskrav ville lukke Radio24syv – og hos de embedsfolk i Kulturstyrelsen og det daværende Radio- og tv-nævn, der behandlede ansøgningerne.

Den lille detalje om navneskiftet er til gengæld et selvmål. Måske er ideen at lokke danskerne til at tro, at Radio24syv er tilbage. Men det er de kreative bagmænd jo ikke, så selvfølgelig bliver 24syv noget andet. Hvorfor har Berlingske Media ikke bare fundet på et helt nyt navn, så koncernen med de mange penge og visioner rent faktisk kan skabe helt ny og vild og original taleradio?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Peter Ravn-Olesen

Måske det er grund nok for Berlingske at forestille sig Mads Brüggers øjne, da han hørte om navneskiftet.

Troels Ken Pedersen, Claus Nielsen og Eva Kjeldsen anbefalede denne kommentar
Michael Slotsted

Den største skandale er mediernes behandling af Radio Loud. Og den fortsætter.

Radio Loud fik aldrig en chance. Den blev nedgjort fra starten, day one. Ikke pga. eventuel sjusk i ansøgningen (som jo overholdt de "bureaukratiske regler", som det så tendentiøst spidst formuleres i ovenstående artikel, fordi alle ved, at "bureaukrati er så'n noget latterligt noget).

Who cares. Det gør medierne selvfølgelig, fordi vi længst har nået den grænse, hvor medierne vil blive nødt til at sluge en kamel endnu større end egen selvfølelse, skulle det nu betitlede 24syv lykkes.

Så de (medierne) går IGEN all in på at sænke skibet, allerede inden det er sat i sø.

Fordi samtlige medier er skuder, der altid er lige ved at synke. Og Radio24syv vidste man dog trods alt, hvor man havde i alt dens hyggelige oprør.

"Radio Loud fik aldrig en chance. Den blev nedgjort fra starten,"

Det tror jeg at de klarede selv

Bjarne Andersen, Ole Tougaard, Troels Ken Pedersen, Per Christensen, Claus Nielsen, Carsten Munk, Rolf Andersen og Erik Bresler anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

En talemåde siger: du bor i dit navn og 24/7 har i modsætning til Radio 24/7 ikke noget radio i sig. Nada. Der er med andre ord ikke bare tale om et selvmål, men et decideret selvmord. Hvem visker tavlen ren, som i helt ren?

Radio 24/7 skulle, hvis den ellers havde været konservativ nok, bære navnet Radio Møller efter en af dens konservative fædre.

Det var den langtfra og beholdt derfor sit oprindelige navn indtil konservative, for ikke at sige sort bagstræb, lukkede den for næsen af rigtig mange tilfredse lyttere. Derfor sker det at tidl. Radio 24/7 lyttere boykotter Loud og hvad de ellers kan finde på at kalde deres misfoster.

Den politiske adel hvor taburet og lukrative bijob går i arv fra far til søn, ønsker at afskære stadig mere indsigt i og debat om deres bengnaveri, sommerhuslån og alt det andet der retteligt burde tælles med som korruption i vores rating blandt andre lande.
De troede at kunne opveje de få ilde hørte sandheder fra DR med en konservativ radio men blev i stedet snigløbet af journalister der beskrev virkeligheden uden det "Møllerske" filter.

Dorte Sørensen, Bjarne Andersen og Vibeke Olsen anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Vil aldrig høre radio loud netop af denne årsag. Møjdyrene stjal min lytter kanal!

Michael Slotsted

@Niels Bøjden, jeg ved ikke helt, hvad du mener. Radio Loud nedgjorde sig selv fra starten?

Jeg TROR, du mener, at Radio Loud selv var skyld i, at den blev en fiasko, fordi produktet var for ringe.

"Baseret på godt syv års erfaring med radiomediet lavede Radio24syv en grundig ansøgning,".
NEJ. Den var jo netop IKKE grundig og bar præg af at de bare skulle skrive noget for at få tilladelsen. Husker ikke længere detaljerne, men de er sikkert let at finde.
Min DAB-radio har ikke kunnet finde Loud, men har hørt lidt på nettet, der da var udmærket. Der var uddannede journalister der, så går det ikke helt galt, som det skete indimellem på Radio24Syv. Men bagmændene er altså lidt tvivlsomme.
Sludreradioen, Radio4, har et par fremragende ting, som jeg synes er bedre, end hvad Radio24Syv præsterede.
Jeg mangler at kunne høre P1 efter kl 18. Og på det tidspunkt, i bilen, må jeg skifte til Radio 24Syv. Kan være godt.
Berlingske-koncernen er gode til at skrabe støttekroner til sig.

"@Niels Bøjden, jeg ved ikke helt, hvad du mener. Radio Loud nedgjorde sig selv fra starten?

Jeg TROR, du mener, at Radio Loud selv var skyld i, at den blev en fiasko, fordi produktet var for ringe."

Hvad er forskellen?

Når man kopierer 24/7, og prøver at få den til at lyde som 24/7 og så giver den navnet 24/7, - ja så er det stadig ikke ikke 24/7. Loud er og bliver en undskyldning!

Dorte Sørensen

Er det nu en kopering af navnet?

Da Per Stig Møller tog kanalen fra DR så P1 og P2 måtte dele en kanal, da gav han kanalen til Det Berlingskehus. De kaldte så deres kanal for Radio 24/7 - kanalen gik ellers under Radio Møller.