Leder

Selv ikke stor radiofonisk kunst er en undskyldning for at slække på presseetikken

Pressenævnets kritik af Adrian Hughes’ familiehistorie ’Mors afskedsbrev’ er rimelig
Adrian Hughes burde have taget de presseetiske retningslinjer mere seriøst i podcasten ’Mors afskedsbrev’.

Adrian Hughes burde have taget de presseetiske retningslinjer mere seriøst i podcasten ’Mors afskedsbrev’.

Thomas Lekfeldt

Kultur
29. november 2021

Enhver har ret til at fortælle sin egen historie, men det er de færreste, der kan gøre det uden også at fortælle andres, og det medfører et etisk ansvar. Det ansvar mener Pressenævnet ikke, at DR har levet op til i udarbejdelsen af podcasten Mors afskedsbrev, hvori radio- og tv-værten Adrian Hughes opruller sin mors livshistorie og den indflydelse, hun har haft på sine sønner. I den historie indgår også historien om en af Adrian Hughes’ morfars koner, som døde i en mystisk faldulykke i 1962.

Som beskrevet i fredagens Information har datteren og barnebarnet af denne kvinde klaget over, at DR har bragt meget private og krænkende oplysninger om denne kvinde, som er udokumenterede og ukritisk gengivet fra Hughes’ mors erindringer. Dermed mener klagerne ikke, at DR har taget størst muligt hensyn til de efterladte, som man ellers ifølge de vejledende regler for god presseskik skal, når man omtaler ofre for ulykker eller forbrydelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvor gammelt er det barnebarn der føler sin mormors ære gået for nær, i Adrians omtale af hende?Og hvor gammel var hun da hendes mormor døde?

Dorte Sørensen

Efter AH's historie så var Inges og AH's morfars 2 adopterede piger ret små, da ulykken skete og derfor kan barnebarnet ikke have kendt sin mormor.