Leder

Politikere burde tage en åben dialog om biografnedlukninger

Det giver ingen mening, at biografer skal holde lukket, når barer, cafeer og restauranter må holde åbent. Da slet ikke, når risikoen for at blive smittet i en biograf er så lille
Biografbranchen har økonomisk måttet kæmpe sig igennem 2020 og de første fire måneder af 2021. Nu har man trods alle de flotte ord om, hvor vigtig kulturen er i en krisetid, valgt at lukke dem igen, uden at de ansvarlige politikere har taget en åben dialog om det, hvor de for alvor har kunnet stå på mål for deres beslutninger.

Biografbranchen har økonomisk måttet kæmpe sig igennem 2020 og de første fire måneder af 2021. Nu har man trods alle de flotte ord om, hvor vigtig kulturen er i en krisetid, valgt at lukke dem igen, uden at de ansvarlige politikere har taget en åben dialog om det, hvor de for alvor har kunnet stå på mål for deres beslutninger.

Ritzau/Scanpix

Kultur
29. december 2021

Søndag den 19. december, lige inden en af årets mest travle, indbringende perioder, måtte landets biografer lukke. Faktisk blev det samlede kulturliv – koncertsteder, museer, teatre med videre – af et flertal i Folketinget beordret til at trække stikket på grund af den kraftigt stigende coronasmitte. På den måde ville politikerne, efter anbefaling fra Epidemikommissionen, begrænse antallet af mennesker, der samledes indendørs. Fornuftigt, skulle man synes, hvis det ikke var, fordi at restauranter, cafeer, barer og fitnesscentre derimod fik lov til at holde åbent.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

christina gerber

Det er bare så rigtig og nytænkende

Ete Forchhammer

Det er vist som at plukke hår af en skaldet at bede politikerne begrunde valg af kultur og fravalg af kulinarisk underholdning samt sportssurrogater som ofre i forbindelse med denne nedlukning.

Der burde indføres kvoter, meget små og meget begrænsede, for stemmefiskeri. Kun "bæredygtigt" (=velargumenteret) fiskeri burde være tilladt.