Leder

Det er godt, at Spotify ikke imødekom Neil Youngs ultimatum om at fjerne populær podcast

Neil Young har fjernet sin musik fra Spotify, da tjenesten ikke ville bandlyse podcasteren Joe Rogan, der ifølge Young spreder misinformation. Spotify har som verdens største streamingplatform et ansvar for at modvirke misinformationer, men løsningen er ikke at bandlyse den populære podcast
Farvel til Neil Young på Spotify, men fans kan heldigvis fortsat høre ham rocke videre i den frie verden på flere andre streamingtjenester, der nu kan profilere sig på stadig at have hans musik.

Farvel til Neil Young på Spotify, men fans kan heldigvis fortsat høre ham rocke videre i den frie verden på flere andre streamingtjenester, der nu kan profilere sig på stadig at have hans musik.

Thomas Borberg

Kultur
28. januar 2022

»De kan have Rogan eller Young. Ikke begge.« Sådan lød et ultimatum fra Neil Young over for Spotify i tirsdags.

Den canadiske rockstjerne er utilfreds med, at Spotify huser en af verdens allerstørste podcast, ’The Joe Rogan Experience’, der ifølge Young er med til at sprede misinformation om coronavacciner. Spotify ville ikke fjerne podcasten, og derfor har rockstjernen selv fået fjernet sin musik.

Det er ikke første gang, at Spotify og Rogan møder kritik. I sidste måned sendte 270 sundhedseksperter et åbent brev til Spotify, hvori de efterspurgte en politik for at håndtere misinformationer. De mente, at Rogan i en podcast med virologen Robert Malone havde spredt grundløse konspirationsteorier. Blandt andet at hospitaler skulle have et finansielt incitament til at kategorisere dødsfald som COVID-19-relateret, og at verdens ledere skulle have hypnotiseret befolkningen til at støtte vacciner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Amstrup

Det er desværre længe siden, at Neil sang ”Keep on Rocking in the FREE World”.

Rasmus Gissel

Jeg knuselsker meget af Neil Youngs musik, men her er jeg larmende uenig med ham.

Rogan er en af de få studieværter, der mestrer kunsten at være nysgerrig på sin gæst, også når de første seks indledende spørgsmål er liret af. Det betyder, at han og den interviewede ofte får bevæget sig ud på kanten af det ukendte, hvor man som lytter (og Rogan selv) vitterlig bliver klogere på emnet og gæsten. Jeg har ikke tjekket, men er sikker på, at der på Rogans gæsteliste igennem de sidste to år har været repræsentanter af forskellige synspunkter omkring covid

Solveig Neubert

Hmm - denne sag har flere lag, hvilket er fuldstændig overset i diskussionen her.

Spotify lægger åbenbart spot cast flade til uden skelen eller retningslinjer når de sælger en profil, som åbenbart helt ukritisk kan kaste alle mulige udokumenterede påstande ud i æteren.

Kasper T. Mortensen

Der er forskel på podcasts og f.eks. YouTube-videoer. Det er ikke Spotify, der lægger server til. Alle podcast apps er en slags download managers, hvor du kan søge efter, hente og afspille podcasts. Joe Rogans podcast kan findes på alle de podcast apps jeg kender, f.eks. Apples “Podcasts”. Så det Neil Young i virkeligheden beder om må være et filter, så man ikke kan søge på Rogan, i stil med det, der er mod børneporno hos danske internetudbydere.

Preben Kristensen

Enhver er fri til at ytre sig, men ingen er forpligtiget til at gengive ytringer - størrelsen af både ytreren og gengiveren er uvedkommende...

Rasmus Paulsen

Joe Rogan er Oprah Winfrey for bros.

Jeg har ikke rigtig nogen holdning til hvad Spotify skulle have gjort da de er en privat virksomhed og kan gøre som de vil. Det har ikke noget med censur eller tankekontrol at gøre.

Jeg kan derimod ikke udstå Bro Rogan og har stærke meninger om præcist hvor giftig han er.

Kasper T. Mortensen

Rettelse: Det viser sig, at Spotify rent faktisk har betalt Rogan for at få den podcast eksklusivt. Beklager fejlen.

Der er mange mennesker som har udtalt sig om covid fra dag et af - nogle har udtalt sig uden at have fakta på plads og den nødvendige viden.
Nogle har endda fremført urigtige påstande som f.eks. at man ikke kunne blive syg af covid når man var vaccineret det er Biden blevet taget i.
Men det bliver vel først rigtig alvorligt hvis man udtaler sig mod fakta man har kendskab til.. og dermed ført befolkningen bag lyset.
I dette link gennemgår Matt Taibbi nogle af de mest grelle i USA..
https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgzGmthffLmfkXXnbqMKQfqXFFGKp

Rasmus Grouleff

Jeg er muligvis den eneste der undrer sig, men hvad har Joe Rogans ytringsfrihed at gøre med et svensk aktieselskab? Især i forhold til podcasts virker det som et *meget* søgt argument.

Han kan - som enhver anden - sætte en server op, hvor han kan hoste sin podcast, hvis han vil, og så kan han få lov til at gøre præcis, som han lyster. Det kræver lidt teknisk indsigt at sætte det op, men det kan han uden tvivl betale sig fra.

Desuden vil hans platform ikke blive alvorligt formindsket, da de fleste podcast apps, som bruges, lynhurtigt samle op, at hans podcast findes et andet sted.

Det eneste, det i sidste ende handler om, er penge. Lige som alt andet. I dette tilfælde 100 mio. dollars. Det er klart, at Spotify ikke er interesserede i at smide 100 mio. dollars ud af vinduet. Så meget er Neil Young trods alt heller ikke værd for dem.

Preben Kristensen

@ Peter Mikkelsen
Det er der heller intet som helst der tyder på.
Men mange liv er mistet og ødelagt pga falske konspirationsteorier om vaccinationer.
Een ud af tre vaccinemodstandere er lige så uoplyst, naiv og asocial som de to andre...