Leder

Mænd må da gerne have og tale om voldtægtsfantasier

Når Kim Leine og Martin Krasnik taler om at fantasere om overgreb, bliver de mødt med fordømmelse. Det er en skam i en tid, hvor mænd opfordres til at reflektere over deres privilegier og adfærd
Selv om forfatter Kim Leines optræden i Martin Krasniks podcast ikke udelukkende er forebilledlig, som da han siger, at feminisme i dag handler om at have »en sjov frisure«, er der bestemt brug for at høre de tos reflektioner over deres skamfulde fantasier.

Selv om forfatter Kim Leines optræden i Martin Krasniks podcast ikke udelukkende er forebilledlig, som da han siger, at feminisme i dag handler om at have »en sjov frisure«, er der bestemt brug for at høre de tos reflektioner over deres skamfulde fantasier.

GREGERS TYCHO

Kultur
19. februar 2022

Voldtægtsfantasier er ikke rare at høre om. Heller ikke, når de kommer ud af forfatter Kim Leine og chefredaktør på Weekendavisen Martin Krasniks munde. Men den hårde kritik, som de to mænds samtale om manderoller efter #MeToo i podcasten Avistid har mødt, er uberettiget. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Helt generelt er det meget frigørende og afspændende for mennesker at gøre sig bekendte med deres aggressive og sadistiske sider, eller tilskyndelser, som hos mange kan være sjældne, men som kan tilstøde alle. Ved at bekendtgøre sig med egne aggressive/destruktive tilskyndelser og reaktioner, som de måtte forekomme gennem livets vilkårligheder m.m., kan man i sagens natur øge sit selvkendskab, styrke sin selvfølelse og integrere sine emotioner/følelser og sanser en smule - og samtidig øge mulighederne for at forstå, ikke legitimere, vold som udtryksform m.m.

Egentligt banalt, men sammenhængen faldt mig lige ind, fordi Krasniks erkendelse af at hans fantasier om nøgne kollegaer/underordnede slet ikke behøver at være problematisk, al den stund at han ikke sætter handlinger på fantasierne som ikke er afstemt med pågældende kvinder (eller mænd, hvad ved jeg).

Margit Lund Christensen, Anders Olesen, Dorthe Gunwald, Ejvind Larsen, David Zennaro, Annette Chronstedt, Kirsten Dyhrberg Grønne, Ditte Trolle, Brian Nocis Jensen, Lise Lotte Rahbek, Ole Frank, Majken Munch, Asiya Andersen og Erik Vestergaard anbefalede denne kommentar
Kai Birk Nielsen

Hørte udsendelse i går sammen med min kone, underholdende, en rigtig mandesnak, hvor ærlige de var i alle udtalelser, kan der nok herske tvivl. Men som mand kunne jeg da følge med et stykke af vejen. Kan se at snakken fordømmes af mange kvinder, men netop de burde lytte, da der var en vis ærlighed i samtalen, så hvis kvinder lytter kan de måske bedre forstå os mænd. Som mand vil jeg da også gerne forstå kvinder, kan i forklare mig, hvorfor nogle unge kvinder løber efter mænd der skifter kvinder noget nær så tit de skifter bil, ofte har de mange gange ikke opført sig helt passende mod de tidligere ældre kvindemodeller. Er det den meget ældre model af mand der er tiltrækkende og det at han er macho der kan opføre sig som han vil overfor kvinder, eller er der blandet økonomi ind i det??
Kai Birk Nielsen gift med den samme i 52 år

Ejvind Larsen, David Zennaro og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Jeg tror nu stadigvæk, at Kim Leines voldsfantasier ikk gælder for ret mange mænd. Selv har jeg aldrig fundet andet end afsky for vold og tvang.

Et andet element, som sket ikke er berørt, er at mange at de omtalte mænd - som bekendt er magtfulde - men at de netop derfor også har vant til at opfører sig anderledes, fordi de kunne, end mange andre mænd.

Helle Bovenius, Sara Sindberg Bentsen, Anne Højholt, Inge Lehmann, Ejvind Larsen, Ole Olesen, David Zennaro, Jesper Sano Højdal, Mogens Holme, Inger Pedersen, Ib Christensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

Hvis jeg havde en ven der sad og indviede mig i at han havde fantasier, som de der her omtales - så ville han vist blive min ex. - ven!

Ole Olesen, Lotte Tvede, Rikke Petersen, Mogens Holme og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Dorthe Gunwald

Nu findes der jo også kvinder, der fantasere om voldtægt. Det er bare med omvendt fortegn.
Mennesket, mænd og kvinder, har alle dage haft mørke og lyse sider, Yin/Yang. Dejligt, at nogen tør sætte ord på.

Margit Lund Christensen, Ture Nilsson, Asiya Andersen, Ejvind Larsen, Ninna Maria Slott Andersen og Kirsten Dyhrberg Grønne anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

I disse tider med samtykke erklæringer, er der vel næppe meget der er mere samtykkende end en partner der siger "bind mig".
Men jeg har indtryk af, at de omtalte fantasier ligger langt fra den situation.

Hvis folk drømmer om at gå i krig for at slå ihjel eller voldtage burde de ikke optages i militæret.
Desværre kan jeg frygte det er det, medarbejderne i de private organisationer, tager jobbet for. Under Irak krigen købte USA sig til bistand hos sådanne organisationer. Og det lader da også til, det var dem der var mest mordlystne. Og som sædvanlig kan nationer ikke stå til ansvar for hvad de "udliciterer". *suk*

Fantasier er sunde. Gik på skole med en der mente alt skulle prøves mindst en gang. Det sidste jeg har hørt til ham var, at han var endt som hjemløs narkoman.
Noget skal man holde til fantasien.

Læser en del sci-fy og fantasy noveller. I to af dem udrydder hovedpersonen alle i byer, uanset alder og køn.
Heldigvis har hovedpersonen ikke sex med nogen i byerne, uanset alder og køn, så det er ok.

Men nogle fantasier bør man holde for sig selv. Især hvis man bruger dem som undskyldning for sine gerninger og servere dem som faktiske muligheder.

Siden man brugte alle fantasierne om hvad terrorister kunne finde på, for at få indført overvågning, er terrortruslen kun blevet større. For der er folk der tror det er muligheder, og ikke fantasier.
I dag er det lokal befolkningen i USA der udgør den største terrortrussel.

Men vi skal ikke have et tanke politi. Og heller ikke ødelægge ytringsfriheden.

Jeg har svært ved at se, hvad det er, jeg skal forstå i denne leder, som kan bruges konstruktivt. Da jeg hørte bemeldte podcast sidste fredag, var min første tanke: det her er verdens mest uperfekte timing. Leines beskrivelse af sin “kussesult” og Krasniks “afklædningsfantasier” gav en pludselig indsigt i et rædselsfuldt, dysfunktionelt kvindesyn, og næste tanke var, når disse to “civiliserede” herrer kan reflektere (og fnisende skammer sig) så indsigtsfuldt over triaden kvinder-vold-sex, hvad mon der så ikke er foregået i hovedet på Mia Skadhauge Stevs banemand/mænd den morgen i den skov osv.
Ja, en hurtig udspørgen af husets hankøn gav i øvrigt ikke ubetinget støtte til denne leders konklusion:
“ Der er brug for, at også mænd med magt reflekterer over krydsfeltet mellem krop, kultur, fantasi og køn. Samtalen er kun lige gået i gang, og Leine og Krasnik bidrager til den.” Alle undrede sig over, at ordet “vold” var taget ud af ligningen.

Sus johnsen, Inge Lehmann, Ole Olesen, Ruth Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Eh pas...Jeg kommer ikke til at bruge et sekund af mit liv på at høre om Krasniks og Leines voltægtsfantasier...Som opvokset i den grønlandske bygd hvor Leine var sygepleier har jeg et par gange forsøgt at læse hans bøger, men de føles faktisk som et overgreb i sig selv, så dem kommer jeg aldrig igennem.

Helle Bovenius, Mette Bulloch, Sus johnsen, Ole Olesen, Maria Ulsig, Franz Nitschke, David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Ruth Sørensen anbefalede denne kommentar

Jaja , der mangler et d et sted, men det ord fortjener kke at blive stavet rigtigt..

Anders Olesen, ingemaje lange og Franz Nitschke anbefalede denne kommentar

@Anne - Jeg mener, hans bog "Kalak" er ret udmærket, og indeholder vist ikke noget overgreb på andre - kun hans egen skrøbelighed og ustabilitet. Der er ikke noget overgreb i, at han skødesløst indynder sig hos kvinder, der gerne vil i seng med ham, uden at få eller forvente noget til gengæld.
Jeg tager dit indlæg som en kraftig advarsel imod hans andre bøger, som nu kommer meget langt om bagerst i min læse-kø.

Margit Johansen

Walt Disney sagde det højt og byggede et forretningsimperium på det: "If you kan dream it, you can do it".

Skal man dele sine seksuelle nichefantasier med omverdenen? Ja, hvis man kan finde en lukket facebook gruppe, eller en obskur reddit. Men ikke nødvendigvis i en omnibus avis. For langt de fleste læsere vil overhovet ikke dele den seksuelle interesse, og rimeligvis spørger sig selv: "Er det et problem? Og hvis ikke, hvorfor læser jeg så om det?"

Der er utallige små, seksuelle nichegrupper. Det kan godt være at de hver især drømmer om anerkendelse. Men når folk ikke gider at høre om dem, så er det altså ikke undertrykkelse.

Lise Lotte Rahbek

Jeg har ikke hørt podcasten. Har ikke den store interesse for podcasts.
Men jeg kan ikke fornemme forskellen på at et par mediemennesker sidder og udveksler fantasier om voldtægt,
og at hundredvis af ikkemediemennesker svælger i voldsfantasier på offentlige fora og i private samtaler, når det gælder hvad man kunne tænke sig at gøre ved pædofile (...hænge dem op i nosserne og tvinge dem til at blablabla).

Fantasier er fantasier.
Lyt til dem, ignorer dem eller brug dem til at undres ved.
Fantasier gør ingen skade. Handling gør.

Jens Christensen, Gert Hansen, Torben Bjerrehuus, Dorthe Gunwald, Ninna Maria Slott Andersen, David Zennaro og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar
Marie-Christine Poncelet

Hvis som kvinden jeg fik at ved at min leder havde fantasi om kvindelige medarbejders nøgenhed vil jeg nok føle en vis utilpashed .
Det viser Krasnik s fulkommenshed at han sidder der og deler i fuld offentlighed fantasi om sine medarbejder, det synes jeg er så lang ud og narcissistisk men ok, ret afslørende

Sara Sindberg Bentsen, ingemaje lange, Mogens Holme, Inge Lehmann, Ruth Sørensen, Anne Højholt, Hanneh Christensen, Ole Olesen, Eva Schwanenflügel og Mads Jakobsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Leine og Krasnik opfører sig egentlig ikke meget anderledes end i den også fnisende "grab them by the pussy" samtale, Donald Trump og TV-værten Billy Bush blev afsløret af at have haft i en kampagnebus kort før præsidentvalget:

"In the video, Trump described his attempt to seduce a married woman and indicated he might start kissing a woman that he and Bush were about to meet.
He added, "I don't even wait. And when you're a star, they let you do it. You can do anything. ... Grab 'em by the pussy. You can do anything."

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump_Access_Hollywood_tape

Dog var der ikke helt åbne voldtægtsfantasier på Trump-båndet, og ingen havde vel forestillet sig, at de to ville have optrådt med en podcast.

Til gengæld var Trump nærmest stolt over at opføre sig som en krænker, fordi hans rigdom og berømmelse gjorde, at han kunne slippe afsted med det.

Det underbygger bare igen, at visse mænd udbreder deres nedladende kvindeforagt under alle mulige forskellige former, og forventer at de taler på vegne af alle mænd, samt at det bør være fuldstændig acceptabelt i samfundet.

Det kan vi åbenbart lære noget af..
Især at det er komplet op ad bakke at ændre kulturelle normer.

Hvis det havde været to kvinder, der havde fantaseret om at myrde og voldtage, hvordan var det så blevet 'taget ned', som det hedder på journalistsprog?

Anne Bruun, Jørgen Rink, Marie Hansen, ingemaje lange, Sus johnsen, Ruth Sørensen, Inge Lehmann og Jane Nielsen anbefalede denne kommentar

"Hvis det havde været to kvinder, der havde fantaseret om at myrde og voldtage, hvordan var det så blevet ’taget ned’, som det hedder på journalistsprog?"

Der er da tit kvinder der skriver #killallmen, eller foreslår 90% culling. Det er ikke noget Information eller andre aviser gider at tage sig af.

Men dén der bog om at det var rimeligt at hade mænd fik en positiv anmeldelse.

Anders Sørensen

Måske skulle man slappe lidt af med voldtægtsfantasierne i det offentlige rum og holde dem privat. Når man nu har dem.

Nej, vi har ikke alle voldtægtsfantasier. Jeg kan sige med sikkerhed, at jeg aldrig har drømt om at voldtage. Det gør mig selvfølgelig lidt mindre mandig, men det lever jeg med. Jeg må leve med, at jeg aldrig har hverken gokket til tanken om masseudryddelse og dekapitering af hin enkelte eller er kommet i drømme over strangulerede forvredne kvindeansigter.

Og det er farligt ikke at have den slags fantasier - eller ligefrem drømme, forstås. For hvad ophober sig så ikke i det ubevidste og bliver med tid (måske kun 10-12 år) til virkelighed?

Jeg undskylder for, at jeg ikke fantaserer om voldtægt. Og jeg undskylder på forhånd for de ugerninger, jeg kommer til at begå, fordi jeg ikke i tide forstod, at voldtægtsfantasier var noget, jeg skulle dele i radioen, for almenvellets skyld.

Anders Olesen, Jørgen Rink, Sara Sindberg Bentsen, ingemaje lange, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Anne Højholt, Ruth Sørensen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Interessant, vigtig debat om fantasi og handling. Vor ret til tankefrihed og vor egenkontrols styrke, så ikke alle lyster udleves. Problemet med fantasier, er når de dybest set er ønsker om virkelige hændelser, og de omhandler andre mennesker som om disse blot er statister. Egenkontrollen kan svigte i særlige situationer, og ofte grundet alkohol. Men også lige pludselig, når fantasten tror sig sikker på ikke at blive afsløret. Ubådssagen (PM) er et godt eksempel på et ellers ordentligt og intelligent menneske, der efter raketdrømmen brast, henfaldt til sin fantasi. Det er positivt at alle der har underlige fantasier tør tale om dem, fordi alle andre så kan forholde sig til det, og undgå farlige situationer. Vi skal huske at det ikke er et spørgsmål om køn.

Majken Munch, Lise Lotte Rahbek og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Det kunne være vildt sjovt, om Kim Leine eller Martin Krasnik engang fik afløb for deres drømme - eller fantasier - i virkeligheden. I stedet for at fantasere om dem i radioen.

Det kunne også være sjovt, om de ikke fik afløb for fantasierne eller drømmene i radioen og derved inspirerede en hel generation af gammelkoner til fantasien om det maskuline i voldtægtsdrømme.

Tænker bådsmanden også havde fantasier før drabet. Endda fantasier som blev bakket op af mænd her og der, som delte dem.
Des mere sådanne ‘fantasier’ bliver delt, des mere gøres de realistiske og ‘normale’. Racisme virker på samme måde - fokuser på noget, og det vokser.

Hanneh Christensen, Ruth Sørensen, Inger Pedersen, Ib Christensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Manden der lige er blevet dømt for at planlægge skoleskyderier, påstod også det hele handlede om fantasier.

Anne Bruun, Hanneh Christensen, Ruth Sørensen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Hvad jeg kender til fantasier, og har da en del, så er der ikke noget materialistisk der forbinder til de tanker.
Har man bekrevne planer og udstyr der benyttes under "fantasierne" så kan man sgu ikke kalde det fantasier. Så er det planer.

Man kan have fantasier om at glæde andre. Og man kan have fantasier om drage folk til ansvar.
Og så kan man have fantasier som dem artiklen drejer sig om.
Jeg vil da gerne fantasere om hvad jeg kunne bruge en lotto gevinst til, men siden kender lidt til statistik, spiller jeg ikke.

For mig lyder det ikke til, at de omtalte fantasier, har bund i særlig meget viden og indsigt. Og jeg undre mig også over dem. Mest fordi målet i dem, lyder til at være meget egocentrisk.

Massakren på Utøya ser jeg som et eksempel på fantasi, der forlod fantasiens verden. Og jeg bebrejder fantasierne om hvad "de andre" gør, som brændstof for at folk flytter fantasier til virkeligheden.

Omkring årtusinde skiftet var der overskrifter omkring "FN nødhjælpsarbejdere kræver sex af mindreårige for at udlevere nødhjælp"
Det var fantasier spredt af Red Barnets søster organisation i England. Men de "fantasier" gjorde, at ingen uanset alder, modtog nødhjælp, I tiden undersøgelsen stod på. Men det hjalp sikket på donationer til andet end FN....

Og jeg kunne blive ved med eksempler på hvordan folks fantasier ender i medierne.
Vi skal passe på vi ikke fortsætter med at være kejserens kvalificerede borgere.
Vi skal være bedre til at at indrømme vi ikke kan se kejseren er klædt på.

Så jeg finder kommentar sporet mere værd end artiklen!!

Ib Christensen

Tak til alle jer der indrømmer i ikke kan se kejseren er klædt på.

Vi har brug for ytringsfriheden til også, at kunne opfatte og reagere på andre.
Ellers ved vi ikke hvor vi er på vej hen, hvis de ikke må ytre sig.
Og de vil tro de er på rette vej, så længe vi andre ikke modsiger dem. Så vi bliver nødt til at ville lytte til dem.

Hanneh Christensen

Er det ok at have voldsfantasier mod kvinder, - og offentliggøre disse?
Lad os efterprøve det. Med to andre eksempler.

Jøder. Forestil jer, at en kvinde har en fantasi om at indfange alle jødiske mænd og kastrere dem. Hun gør det selvfølgelig ikke, men hun har et helt arkiv af tegninger af kastrerede jøder. I hendes dagbøger kan man læse hendes drømme om først at binde dem foran sit gaskomfur, tænde i 10 sekunder, og slukke. Hun overvejer nu at offentliggøre sine dagbøger. Vil det være ok? Det er jo bare fantasier.

Mette Frederiksen. 3 mænd hænger en brændende dukke op af MF. De blev arresteret. Det var egentlig ikke en drøm, men blot en politisk udmelding. Omvendt med en 29 årig kvinde, som hadede MF. HUn udbredte sine fantasier på facebook med den brændende dukke, hvorpå hun havde skrevet teksten: “Hun må og skal aflives!” Det er en sand historie, og kvinden blev anholdt. Jamen, det var jo bare hendes fantasi, er det så ikke ok.

Nej, det vil ikke være ok, at hænge en brændende dukke op af MF i hver en lygtepæl, og heller ikke, hvis man undskylder det med, at det bare var en sexfantasi om MF. Og ligeledes vil det ikke være ok at offentliggøre sine voldsfantasier mod jøder.

Man kan jo spørge den unge journalist, om hun synes disse to eksempler på fantasier er ok, sålænge det bare bliver ved fantasierne. Skal man bare offentliggøre dem, udgive podcast, bøger og tjene fede penge herpå?

Er det ok, hvis det var børn, det handlede om. Nu må man ikke filme voldtægter af børn, men hvorfor ikke bare udgive en daglig podcast herom. Fortællingen kan også gøres levende. Nej, vel.

Det interessante er derfor, hvorfor den unge journalist og Information mener, at det er ok med kvinder? Hvad er det, der gør, at vi ikke er nået længere i ligestillingen og respekten for kvinder, at man finder det ok at offentliggøre sine voldsfantasier mod dem. Fantasier, som på ingen måde ville være ok, om man erstattede “kvinder” med jøder, sorte, muslimer.

Hvorfor blåstempler den kvindelige journalist voldsfantasier mod eget køn. Hvad er det i vores kultur, der gør, at en ellers progressiv avis som Information finder det ok, og hvorfor finder mænd som Krasnik og Rune Lykkeberg (han er vel øverste ansvarlige for denne Leder), finder det ok at offentliggøre dette?

Er svaret, at den ligestilling og frigørelse, vi alle påstår, at vi har i Danmark ikke er reel på det dybere liggende plan, at den ikke har bundfældet sig i mange danskeres følelser og tanker? Her er kvinden stadig underlagt manden. Og det er også på den baggrund, at der i årevis har været lagt låg over MeToo-sagerne (ikke mindst af journalister), at det var ok at have sex med en kvinde, medmindre hun sagde klart fra, og måske også derfor, at Danmark er det land, hvor kvinder har oplevet mest vold ifølge en (nogle år gammel) EU-rapport, som blev omtalt i Orientering i denne uge, og også derfor at denne rapport aldrig blev taget seriøs. Nu er en ny rapport på trapperne, lad os se, hvordan det går.

Men sålænge man blåstempler offentliggørelse af voldtægtsfantasier, tror jeg næppe, vi får bugt med den reelle vold, fordi selve blåstemplingen er udtryk for en disrespekt for kvinden, og denne disrespekt vil naturligt afsætte sig i reelle handlinger.

Fam. Tejsner, Marie Hansen, Birgit Froh, Anne Højholt og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Ifølge verdensranglisten fra 2021 (Global Gender Gap Report 2021) er Danmark faldet fra en 14. til en 29. plads ud af 153 lande, når det handler om ligestilling mellem kønnene. Vores nabolande Sverige, Finland og Norge indtager henholdsvis 5., 3. og 2. pladsen – og Island er den mangeårige verdensmester i ligestilling med 89,2 % ligestilling, mens Danmark har opnået 76,8%.

Rapporten undersøger som nævnt 153 lande og deres fremskridt hen imod ligestilling mellem kønnene – med fokus på fire hovedtemaer: økonomisk deltagelse, uddannelsesniveau, sundhed og overlevelse og politisk indflydelse.

Danmark bliver fremhævet negativt som et af de lande med en udviklet økonomi, hvor løngabet mellem mænd og kvinder er størst. Selv om danske kvinders uddannelsesniveau ligger i top, tjener kvinderne kun 62% af, hvad mænd gør. Samtidig ligger Danmark på plads 101, når det handler om kvinder i ledende poster."

https://pov.international/tag-ligestilling-seriost-nu/

Marie Hansen, ingemaje lange, Hanneh Christensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Hanneh Christensen

@Frederikke Nielsen.
Jeg er meget enig i dit udsagnat tale åbent om voldtægtsfantasier er magtsprog. Ligesom voldtægten i sig selv er en magtudfoldelse.

Hvis man tør tale åbent om sine voldsfantasier, så er magtbalancen allerede sat.

Ingen tør tale åbent om sexfantasier mod en statsminister, eller sågar voldtægt. Hvorfor? Fordi overmagten vil komme rendende, og man vil lynhurtigt være den svage part med mistet job, mistet anseelse osv.

Men når man godt tør sige jeg drømmer om at klæde mine ansatte af, så siger man det, fordi man kan, og ikke tror, det vil koste en en bjælde. Krasnik skriver ikke: jeg drømmer om at klæde min chef af. Eller Mette Frederisken af. Hvorfor ikke? Givet vis fordi det vil koste? Hvad det vil koste er uklart, men jo, det vil koste.

En ansat tager ikke sin chef på lårene, men omvendt chefen tager den underordnede på lårene.

Voldsudøveren, om det er faktuelt eller retorisk, vælger altid sine ofre med omhu. Nedad i hierarkiet. Der er tale om magtsprog og magtudfoldelse, og når man blåstempler at offentliggøre voldtægtsfantasier mod kvinder, har man reelt accepteret dette underordningsforhold, altså at kvinden som køn rangerer laver end manden.

Fam. Tejsner, Kim Øverup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Hanneh Christensen

Ups, skal vist lige have styr på min skråskrift :-)

Der skulle stå:
Men når man godt tør sige jeg drømmer om at klæde mine ansatte af, så siger man det, fordi man kan, og ikke tror, det vil koste en en bjælde. Krasnik skriver ikke: jeg drømmer om at klæde min chef af. Eller Mette Frederisken af. Hvorfor ikke? Givet vis fordi det vil koste? Hvad det vil koste er uklart, men jo, det vil koste.

Eva Schwanenflügel

Det er jo så dejligt ansvarsfrit at omtale kvinder i pluralis anonymos, så slipper man(d) for at blive krævet til ansvar for sine udtalelser..

Til gengæld kan alle kvinder ganske som vanligt, opleve frygten risle ned ad rygraden - med mindre de da vælger at hylde den ubegrænsede ytringsfrihed og mænds ret til at "reflektere over deres privilegier og adfærd", som der skrevet står..

Var der mon nogen, der hviskede Stockholm syndrom..?