Leder

Kommunalt nøl truer københavnsk spillested

Københavns Kommune passer ikke godt nok på sine spillesteder, når det regionale spillested Alice selv skal dække de udgifter, der er forbundet med at mangle en scene at afholde koncerter på, fordi den bygning, de lejer af kommunen, har et defekt ventilationsanlæg
Det congolesiske band KOKOKO! under en koncert på spillestedet Alice i 2019

Det congolesiske band KOKOKO! under en koncert på spillestedet Alice i 2019

Mathias Kristensen

Kultur
2. maj 2022

Det københavnske spillested Alice har i et år stået i den for et spillested meget ærgerlige situation, at det ikke har en scene, som koncerterne kan foregå på. Et defekt ventilationssystem har gjort den kommunalt ejede bygning, Alice har til huse i, uegnet til koncertvirksomhed. Både publikum og optrædende musikere klagede over svimmelhed. Det fortæller spillestedets leder, Bjarke Svendsen, til netmediet Kulturmonitor, der har oprullet sagen om det hjemløse spillested. Og på grund af kommunens ekstremt lange ventetid på byggesagsbehandling og reglerne for offentligt udbud, vil bygningen tidligst kunne bruges til koncertvirksomhed igen om et år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her