Leder

Arbejdsforhold på danske Michelin-restauranter giver dårlig smag i munden

Det har alt for længe været en kendsgerning, at arbejdsforholdene på de danske toprestauranter er elendige. Restauratørerne bag Michelin-stjernerne bør vedkende sig hykleriet og gå i spidsen for at skabe bedre forhold for branchens ansatte
Praktikanter på den berømte danske Michelin-restaurant Noma fortæller om, hvordan det forventes, at de arbejder langt mere end 37,5 timer om ugen og mange får ikke løn for deres arbejde.

Praktikanter på den berømte danske Michelin-restaurant Noma fortæller om, hvordan det forventes, at de arbejder langt mere end 37,5 timer om ugen og mange får ikke løn for deres arbejde.

Thibault Savary

Kultur
8. juni 2022

I løbet af de seneste årtier har Danmark udviklet sig til et internationalt epicentrum for gastronomi. Flere af verdens allerbedste restauranter ligger i København, og det nye nordiske køkken har med sit fokus på friske lokale råvarer og minimalistisk elegance inspireret kokke over hele verden og er blevet en dansk nationalskat på linje med Wegners Y-stol. Nøgleordet, der har været med til at markedsføre succesen, er bæredygtighed. Ordet klinger af klimavenlig produktion, grøn omstilling og økologi, og i et land som Danmark skulle man tro, at den sociale bæredygtighed følger med. Det gør den ikke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

David Zennaro

Man må håbe, at det nye direktiv om minimumslønninger vil gøre en ende på at udnytte folk som gratis arbejdskraft. Hvor er de fagforeninger, som skulle gøre brug af den danske model?

Torben Bruhn Andersen, Steffen Gliese, Olaf Tehrani, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, erik jensen, Dennis Tomsen, Ib Gram-Jensen, Holger Nielsen og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Dennis Tomsen

@David Zennaro

Fagforeningerne er desværre kollaboratører i dag som de forøvrigt også er angående gratis arbejdskraft form af nyttejobs.

Kim Houmøller, Steffen Gliese, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, David Zennaro og erik jensen anbefalede denne kommentar
Rolf Andersen

Lige ved siden af Fødevarestyrelsens Smiley - som jo skal være placeret synligt i restuaranten og på dens hjemmeside - bør der være en oplysning om, hvilken faglig organisation restauranten har indgået overenskomst med.

Så kan gæsterne selv afgøre, hvilke restauranter, de vil besøge.

Lone Hansen, Torben Bruhn Andersen, Steffen Gliese, Olaf Tehrani, Eva Schwanenflügel, Steen Obel, Marianne Jespersen, David Zennaro og Alan Frederiksen anbefalede denne kommentar
Alan Frederiksen

Rolf Andersen
08. juni, 2022 - 11:00

Du har fuldstændig ret. Men det sker aldrig. Nu har vi i så mange år haft kendskab til problemerne uden der er blevet gjort noget. Men de restauranter, hvor de ansatte har overenskomst kunne oplyse om det. Så kunne vi stemme med fødderne.

Desværre tror jeg ikke dårlig omtale af danske restauranter, heriblandt Noma får folk til at holde sig væk. Det er desværre ikke kun i restaurationsbranchen at folk arbejder gratis. Det sker også i andre brancher, at unge mennesker arbejder stort set gratis for at få noget på deres CV.

Hvor er politikerne og fagforeningerne?

Lone Hansen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel og Marianne Jespersen anbefalede denne kommentar
Rolf Andersen

Mange virksomheder har en CSR-politik - Corporate Social Responsibilty - læs f.eks.

https://www.horesta.dk/din-virksomhed/energi-miljo/csr-og-horesta/
https://www.danskerhverv.dk/radgivning/csr/

.. og mange virksomheder skilter med deres CSR-politik for at overbevise kunder og samarbejdspartnere med, at de er ansvarlige virksomheder, også hvad angår arbejdsforhold.

Det er faktisk et konkurenceparatmeter i mange industrier ... hvorfor ikke også i restaurant-branchen ??

Lone Hansen, ingemaje lange, Bjarne Andersen, Alan Frederiksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Rolf Andersen

@ David Zennaro - 08. juni, 2022 - 08:27

En lovbestemt minimumsløn er IKKE løsningen på gode arbejdsforhold. Se bare på de tyske arbejdsforhold.

Her må Danmark og Sverige holde fast i vores arbejdsmarkedsmodeller med overenskomster i stedet for lovgivning.

... og ALLE - lønmodtagere såvel som arbejdsgivere - bør organisere sig i ansvarlige fag- og arbejdsgiverforeninger.

Et lille ps: Jeg var nytiltrådt direktør i en mindre industrivirksomhed, da 'gær-konflikten' brød ud. Tro mig: Jeg var glad for, at alle parter var organiserede i ordentlige foreninger (DI/LO), så konflikten var minimal på vores virksomhed.

Med andre ord: Jeg kan kun anbefale ALLE at organisere sig i fornuftige foreninger.

Danny Hedegaard, Torben Bruhn Andersen, Kim Houmøller, Steffen Gliese og Sara Sindberg Bentsen anbefalede denne kommentar
Rolf Andersen

En lovbestemt minimumsløn bliver meget hurtigt til en slags 'maksimumsløn', som er uafhængig af de forskellige arbejdsområder.

Enhver arbejdsgiver kan pludselige sige: "Jeg giver jo minimumslønnen, så hvad beklager I jer så over".

Det bliver afslutningen for 'Den danske (og svenske) Model' på arbejdsmarkedet.

Alan Frederiksen og Sara Sindberg Bentsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Vigtigere end lovbestemt løn er absolut transparens i lønningerne.

Niels Elgaard Larsen

Jeg har to spørgsmål.

1. Hvad betaler Information egentlige deres praktikanter i løn?
Der er mange opslag, men ikke meget om løn.
Der er dog et opslag fra 2021, der nævner 3000 kr om måneden i "såkaldt erkendtlighed".

2. Er det virkelig i overstensstemmelse med persondataforordningen at alle ansøgere skrives ind i et offentligt Google dokument:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fcKrGS2tCm4vR8IUO7-IffSoN1ljqB_W...