Leder

B.T.’s beslutning er et tegn på den deroute, som tabloidaviserne har oplevet siden 80’erne

B.T. bliver ikke den eneste avis, som dropper papiret. Med tiden vil flere følge efter. Den eneste alvorlige bekymring er, om digitaliseringen medfører hurtigere og dårligere journalistik, eller om man digitalt kan bevare og modernisere kvalitetsjournalistikken
Fra nytår stopper B.T. med at udkomme som gratisavis på print og vil udelukkende udkomme digitalt.

Fra nytår stopper B.T. med at udkomme som gratisavis på print og vil udelukkende udkomme digitalt.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kultur
23. juni 2022

Meddelelsen om, at dagbladet B.T. efter 106 år på papir fra nytår kun vil udkomme digitalt som gratisavis, kommer ikke overraskende, selv om den er historisk. At landets mest udbredte digitale avis tager det endelige skridt, er næsten naturens orden. Medieforbrug foregår i dag primært digitalt, og papiroplaget har de seneste 20 år kun bevæget sig i en retning: nedad. På et tidspunkt kan det ikke længere betale sig.

Det kan – og vil formentlig – på et tidspunkt gælde for langt de fleste trykte aviser. Prisen på papir stiger og stiger, og distributionen koster mange penge. Kun få satser på papiret. Det gjorde Ekstra Bladet sidste år, tilsyneladende uden større succes. Ekstra Bladet sælger i dag stort set det samme antal papiraviser som Information eller Kristeligt Dagblad – omkring 15.000.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Klogere af tryksværte på fingrene? Overhovedet ikke.
Det var rart at kunne købe en avis til en rejse, eksempelvis, eller samle en avis af anden observans end den vante op og få bredere indsigt. Med udelukkende digitalaviser på abonnement og betalingsmure, er der ikke stor risiko for at få udfordret sine forudfattede meninger. Det er et tab, synes jeg.

Bjarne Tingkær, John Scheibelein, Steen Bahnsen, Petra Ulmer, Ove Junne, Mads Wulff, Ejvind Larsen, Kim Folke Knudsen, Ebbe Overbye, Steen K Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

Lederen kommer på et tidspunkt, hvor jeg også gerne skærer drastisk på forbruget af digitale aviser.

Danny Hedegaard

@Lise Lotte Rahbek

Lad print avisen dø, jo før des bedre!

Men abonnement og betalingsmure er en simpel nødvendighed, hvis du skal kunne producere uafhængig kvalitets journalistik.

Ellers så dør aviser som vi kender dem, som vi værdsætter og som vi gerne vil beholde i digitale udgaver.

Mange nok, er simpelthen nødt til at ville betale en høj nok pris for et digitalt abonnement, eller flere digitale abonnementer.
Hvis ikke medier som vi kender dem, skal lide bladdøden - også digitalt!

Medierne som vi kender dem, har mistet mere end halvdelen af annoncemarkedet, til facebook og Google.
Og situationen er nu så kritisk, at mediestøtten udgør en præmis for overlevelse:-(

Fordi medierne som vi kender dem har mistet annonceindtægter, og fordi vi som forbrugere ikke vil betale for deres produkt.

Den dag de ikke findes mere, har vi kun os selv at takke for det!

Men hvor ville jeg ønske at man kunne shoppe artikler på de forskellige aviser på nettet, sådan at vi kan købe adgang til at læse præcis den artikel, og de artikler vi gerne vil læse køb for køb.
Det kan hurtigt blive dyrere end et abonnement, men så kunne vi da som forbrugere i det mindste vælge om vi vil være abonnent eller ikke.

I stedet for som nu at du må fravælge at kunne læse aviser, som du ikke samtidig abonnerer på.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Bent Nørgaard, Hannibal Knudsen, John Scheibelein, Ove Junne og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Print avis farvel

For os der er historisk interesseret hvordan arkivere artikler fra en digital avis, som ikke udkommer i printudgave ? Er der taget højde for at indsamle den slags informationer i Rigsarkivet og lignende.

Jeg synes det er et tab at skrotte papir avisen, selvom flere og flere vælger kun digitalt abonnement.

Betalingsmurene er et stort informationsproblem. Flere og flere må læse aviser i kun overskrifter og så bliver viden derefter. De såkaldte gratisaviser er så tynde i indhold eller fyldt med gule nyhedsbjælker der skal få os andre helt op i loftet at ingen ænser indholdet af informationerne udover at nu er der sket noget nyt skrækkeligt derude.

Jeg hører nok til denne lidt ældre generation der kommer til at kapitulere overfor de digitale nyhedsmedier og erkende at Papiravisen ligesom brevet fra Posten og så meget andet fra det forrige århundrede er helt yt.

Bogens og avisens fordybelse den kan jeg stadigvæk godt lide.

VH
KFK

John Scheibelein, Christian de Thurah, Anker Nielsen, Mads Wulff og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Danny Hedegaard
Du skriver: " fordi vi som forbrugere ikke vil betale for deres produkt."

Det kan være du og din husstand har råd til flere end eet avisabonnement. Det er der ikke plads til i dette budget.

Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Steen Bahnsen og Per Selmer anbefalede denne kommentar
Jeppe Lyngsø Bundgaard

@Lise Lotte Rahbek: "Det var rart at kunne købe en avis til en rejse, eksempelvis, eller samle en avis af anden observans end den vante op og få bredere indsigt. Med udelukkende digitalaviser på abonnement og betalingsmure, er der ikke stor risiko for at få udfordret sine forudfattede meninger. Det er et tab, synes jeg".

Jeg er egentlig meget enig, men det kræver vel ikke andet end, at digitale aviser begynder at sælge et "dagsabonnement" som erstatning, så kan man stadig nyde andre hodlninger på sin rejse gennem sommerlandet:)
-Lad os se om det bliver en mulighed, som trenden vil brede sig.