Leder

Der er grund til at glæde sig over, at Elon Musks køb af Twitter ser ud til at gå i vasken

I årevis har vi set, at børsnoterede techselskaber avler syg overvågningskapitalisme. Det er ubehageligt, men det er alligevel at foretrække fremfor det scenarium, hvor én rig mand ejer og sætter rammen for en af de store globale samtaler
Der er god grund til at glæde sig over, at Elon Musks køb af Twitter tilsyneladende går i vasken. Hvis én mand fik ejerskab og fuld kontrol over platformen, ville der være en stor risiko for, at han ville ændre algoritmer og infrastruktur, så det ville passe til hans forretningsmæssige og eventuelt politiske formål.

Der er god grund til at glæde sig over, at Elon Musks køb af Twitter tilsyneladende går i vasken. Hvis én mand fik ejerskab og fuld kontrol over platformen, ville der være en stor risiko for, at han ville ændre algoritmer og infrastruktur, så det ville passe til hans forretningsmæssige og eventuelt politiske formål.

Dado Ruvic

Kultur
12. juli 2022

Ud over at være ufatteligt rig er amerikanske Elon Musk ufatteligt grænseløs. 

For nylig bragte månedsmagasinet Vanity Fair en meget lang liste over de mest forfærdelige ting, han har gjort, hvilket blandt andet indebærer at sprede misinformation om coronavirus og vaccinationer, at kalde folk, der er bekymret for sygdommen »dumme«, at sammenligne den canadiske premierminister, Justin Trudeau, med Hitler samt tweete et utal af nederdrægtigheder og perfiditeter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Thomas Frisendal

Hvorfor kommer jeg til at tænke på middelalderlige fyrster?

Michael Hullevad

Musk udtalte før købstilbudet at formålet var at skabe en platform hvor synspunkter IKKE blev undertrytt eller udsat for cansur. Der er nok heller ingen tvivlm om at han ville blive mistænkt for at pleje egne interesser, men det finder vi nok aldrig ud af!

Søren Kristensen

Som investor er jeg sådan set ligeglad med hvem der ejer Twitter, så længe de ikke laver ulovligheder og gør det de er sat i verden for - hvilket jeg mener at kunne aflæse i logoet.

Kim Houmøller

Musk driver kursmanipulation til den store guldmedalje. At have 2 virksomheder er nok sjovere end bare Tesla!

Torben Siersbæk

Hvilke af hans 5-6 virksomheder skal han af med for at komme ned på to?