Leder

Værdien af kulturel tilstedeværelse kan ikke gøres op i kroner og øre

Når en kommunalbestyrelse kan fjerne 75 procent af støtten til lokalt kunstmuseum, udstiller det både en række problematiske kommunale processer og en geografisk ulighed i adgangen til kunst- og kulturtilbud
Når en kommunalbestyrelse kan fjerne 75 procent af støtten til lokalt kunstmuseum, udstiller det både en række problematiske kommunale processer og en geografisk ulighed i adgangen til kunst- og kulturtilbud

Magnus Hove Johansson

Kultur
21. juli 2022

Frederikshavn Kommune står over for en stor sparerunde, og kultur- og fritidsudvalget har besluttet at finde besparelserne hos kulturinstitutioner uden store entréindtægter. Det er især bemærkelsesværdigt, at bestyrelsen vil reducere støtten til Frederikshavn Kunstmuseum med hele 75 procent. Museet udstiller samtidskunst og huser Nordeuropas største ekslibrissamling. Derudover tilbyder det en række kunstforløb for kommunens borgere, særligt børn og unge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her