Leder

Du undervurderer kulturforbruget i provinsen, Støjberg

Inger Støjbergs nye parti vil skære 800 millioner af Kulturministeriets budget, men anviser kun til småbesparelser, mens egnsteatre og landsdelsorkestre skal fredes. Det er utopisk at tro, at besparelser af den størrelse ikke netop vil ramme kulturlivet i provinsen
Leo Hansen fra Sussi & Leo, som Inger Støjberg i øvrigt har skrevet en bog om, er ikke vild med Støjbergs bebudede kulturbesparelse: »Hvem bestemmer så retningslinjerne for, hvad der er for skævt, og hvad der er lige tilpas skævt? Der er sikkert nogle projekter rundtomkring, hvor jeg vil rykke i mit gode hår, fordi jeg ikke forstår det. Men det er altså ikke det samme, som at jeg skal sige, at ’så skal der ikke være penge til det’.«

Leo Hansen fra Sussi & Leo, som Inger Støjberg i øvrigt har skrevet en bog om, er ikke vild med Støjbergs bebudede kulturbesparelse: »Hvem bestemmer så retningslinjerne for, hvad der er for skævt, og hvad der er lige tilpas skævt? Der er sikkert nogle projekter rundtomkring, hvor jeg vil rykke i mit gode hår, fordi jeg ikke forstår det. Men det er altså ikke det samme, som at jeg skal sige, at ’så skal der ikke være penge til det’.«

Bo Nymann/Ritzau Scanpix

Kultur
6. september 2022

En »mand med paryk i højhælede sko, der spiller harmonika«, Carsten Jensen, Jytte Abildstrøm og Erik Clausen er blevet personificeringen af Inger Støjbergs (DD) kulturpolitik. I et interview til Jyllands-Posten kommer formanden for Danmarksdemokraterne for første gang med konkrete forslag til partiets politik, hvor hun ud over at kalde klimabevidsthed for »fine fornemmelser« foreslår at indføre et kørselsfradrag målrettet yderkommuner i provinsen.

Finansieringen på 800 millioner kroner skal tages fra Kulturministeriets budget, hvilket vil betyde en beskæring på seks-syv procent. »Der er i hvert fald noget fedt at skære af,« siger Inger Støjberg. Det ’fedt’ svarer til næsten al den støtte, som staten giver til dansk musik og film.

Konkret foreslår Støjberg at sløjfe Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse, der gives til kunstnere, som med deres kunst har ydet et særligt bidrag til Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Støjbergs projekt handler slet ikke om kroner og øre, eller om kultur, for den sags skyld.

Det handler om magt og indflydelse til Støjberg.

I sidste ende handler det om opmærksomhed til Støjberg, for enhver pris.

Og for tiden, er den subsistensløse konfrontation den letteste måde at få den på.

Rolf Andersen, Jens Christensen, Eva Schwanenflügel, Sonja Rosdahl, Marianne Jespersen, erik pedersen, Inger Pedersen, Torben Bruhn Andersen, Ole Olesen, William Kern, Peter Bryde Poulsen, Anders Reinholdt, Dorte Sørensen, Bjørn Pedersen, Steffen Gliese, David Zennaro og Martin Christensen anbefalede denne kommentar

Carsten Jensen er da om nogen en provinsens darling, efter 'Vi, de druknede'. Han er vist oven i købet delvis bosat på Ærø.

Rolf Andersen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Torben Siersbæk, Torben Bruhn Andersen, Anders Reinholdt, Dorte Sørensen og Egon Stich anbefalede denne kommentar

Engang huserede "rindalismen"; Rindal ville det samme som Støjberg vil i dag.Fra Dal til Berg, pølsen har dog den samme smag.

Støjbergs indpakning er blot mere udspekuleret, fordi hun får nogle til at tro, at den provins, hvis sjæl, Løkkes regering (med Støjbergs opbakning) har smadret ved kommunalreform og centralisering, kan blomstre op igen ved at afskaffe dansk film og teater og overføre midlerne til befordringsfradrag for pendlerne provinsbyer. Så kan folk fra storbyerne købe billigere boliger i købstæderne og beholde deres arbejde i de københavnske saloner.

Rolf Andersen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Jan Damskier, Torben Siersbæk, Herdis Weins, Inger Pedersen og Hans Jørgen G. Ravn anbefalede denne kommentar

Engang huserede "rindalismen"; Rindal ville det samme som Støjberg vil i dag.Fra Dal til Berg, pølsen har dog den samme smag.

Støjbergs indpakning er blot mere udspekuleret, fordi hun får nogle til at tro, at den provins, hvis sjæl, Løkkes regering (med Støjbergs opbakning) har smadret ved kommunalreform og centralisering, kan blomstre op igen ved at afskaffe dansk film og teater og overføre midlerne til befordringsfradrag for pendlerne provinsbyer. Så kan folk fra storbyerne købe billigere boliger i købstæderne og beholde deres arbejde i de københavnske saloner.

”.. »Jeg synes faktisk godt, man kan diskutere, hvorvidt mine skattekroner skal bruges på, at Carsten Jensen, Erik Clausen og Jytte Abildstrøm skal have en livslang hædersgave uden krav om, at man på nogen måde producerer noget som helst for det,« siger hun til Jyllands-Posten..”

og hvad med folkepension – som ikke er en rigtig hædersgave – men dog alligevel endnu livslang uden modydelse og produktion af noget som helst ?
måtte hendes skæg gro indad..

Frederik Schwane, Steffen Gliese, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Inger Pedersen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Hokus pokus - Inger i fokus....

Torben Siersbæk

En strøtanke....

Aner Inger Støjberg overhovedet noget om hvad kultur er?
Var det nogensinde et tema i hendes kostbare VL-grupper?
Og havde nogen af hendes sponsorer (dem med mange bidrag på hver for sig lige under 20.000 kr) nogen ide om hvad kultur er?

Peter Bryde Poulsen

Godt brølt Leo !
Mange hilsner
Peter Bryde Poulsen
9970 strandby.