Leder

DR’s nye program om sex er en sejr for public service

’Sex med P3’ viser vejen for, hvordan DR fremover skal favne det unge segment, og lykkes med at producere digitale programmer, der finder de unge, hvor de er
DR har produceret et program om sex, der både er kærligt og afmystificerende.

DR har produceret et program om sex, der både er kærligt og afmystificerende.

DR/Victor Grønbech

Kultur
10. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

DR har mange gange forsøgt sig med at producere programmer, der skal oplyse om sex og nedbryde seksuelle tabuer. Ofte har resultatet enten ramt skævt, som for eksempel DR3-programmet Gennemsnitlig Sex fra 2013, hvor de medvirkende var en generation eller to for gamle til at spejle de unges reelle problemer, eller for nichet – som den perlerække af portrætbårne programmer, DR3 gennem tiden har produceret om blandt andet OnlyFans og sugardating, som for de fleste unge ikke er centrale for deres udfordringer med sex. 

Kærligt rum med andre unge

Hvis vi vil give de unge en chance for at blive klogere på – og kærligere mod deres kroppe, så hjælper det ikke at vise dem et ældre ægtepar, der taler om deres sexliv fra dobbeltsengen, en kittelklædt læge, der forklarer rejsningsproblemer, eller to veninder, der har startet en karriere på OnlyFans. Nej, det er et kærligt rum med andre unge, der er brug for, og det har de fået i år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her