Leder

For og imod: Skal aktiv dødshjælp legaliseres i Danmark?

DR-dokumentarserien ’På tirsdag skal jeg dø’ har skabt massiv debat om aktiv dødshjælp. Information har skrevet to ledere, som argumenterer for og imod legalisering af aktiv dødshjælp i Danmark
I DR-serien ’På tirsdag skal jeg dø’ fortæller Preben Nielsen om sin beslutning om at dø. Det har siden skabt heftig debat om aktiv dødshjælp.

I DR-serien ’På tirsdag skal jeg dø’ fortæller Preben Nielsen om sin beslutning om at dø. Det har siden skabt heftig debat om aktiv dødshjælp.

Solveig Lydiksen DR

Kultur
28. december 2022

Aktiv dødshjælp skal ikke legaliseres i Danmark, fordi der findes bedre alternativer, og konsekvenserne vil være uoverskuelige. Det skriver Kim Schou i den første leder nedenfor.

Den følges op af en leder af Birgitte Kjeldsen, der argumenterer for, at aktiv dødshjælp kan give mennesker lov til og mulighed for en værdig afslutning, når livet for dem allerede er forbi, og derfor bør indføres i Danmark.

Læs dem begge nedenfor.

Nej til aktiv dødshjælp

Af Kim Schou

På tirsdag skal jeg dø, hedder en DR-serie, som har aktualiseret debatten om aktiv dødshjælp.

Men lidt tabt i debatten bliver ofte det faktum, at ’passiv dødshjælp’ er lovligt i Danmark. Respiratoren kan slukkes. Medicinen kan stoppes. Og man kan smertelindre, så livet måske afkortes. Det er lovligt i Danmark.

Aktiv dødshjælp handler ikke om retten til at dø, men om hvad vi som samfund vil stå for. At livet altid har værdi, også når det ikke føles sådan.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her