Leder

Tænk, hvis alle briter kunne tjene lige så gode penge på deres lidelser som prins Harry

Prins Harry begræder i dokumentarer, interviews og selvbiografier, at han ikke blev det britiske monarkis fornyer. En moderne monarkaspirant burde som minimum vide, hvornår man skal holde tand for tunge
Kongesønnen siger, at han ønsker fred, men virker mest af alt hævntørstig.

Kongesønnen siger, at han ønsker fred, men virker mest af alt hævntørstig.

Ida Marie Odgaard

Kultur
14. januar 2023

Verdens opmærksomhed er sjældent retfærdigt fordelt. Stjernerne trækker flere øjne (og avisforsider) end de sultne masser. Og sladder kan såmænd både være eskapisme og magtkritik.

Men i nogle tilfælde har de kendte og kongelige også selv en mulighed for at sætte foden ned og sige: »Stop. Nej. Det er ikke synd for mig«.

Det kunne man i hvert fald ønske sig, at Storbritanniens prins Harry snart ville gøre.

Meget er han blevet kaldt — den evige toer, det 21. århundredes Kain, en stakkel i stil med vores egen prins Joakim, der også lader til at føle sig vraget af både storebror og mor.

Efter først et flere timer langt interview med Oprah Winfrey, så seks timers Netflix-dokumentar og nu en knap 600 sider lang selvbiografi ledsaget af talrige interview i amerikanske talkshows, skulle man tro, at prins Harry havde fået leveret sit budskab om monarkiets dårskab.

Han fortæller om traumet efter prinsesse Dianas død, om omsorgssvigt og intriger, og om en tabloidpresse, der har kannibaliseret både på hans barndom og på hans hustru, Meghan Markle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Harry's historie er ikke mere værd, end hvad folk vil betale for den. Millioner af mennesker jorden rundt kunne fortælle den samme historie. Den er egentlig ikke særlig interessant. For det britiske kongehus er det nok den største skade. For Harry's historie viser dem bare som de almindelige mennesker de er.

Der går en myte om, at den store leder i Nord Korea ingen anus har. For en Gud går ikke på toilet.

Søren Kristensen

Jeg holder instinktivt med prinsen - måske mest fordi alle er på nakken af ham.