Leder

Tror andre end Jon Stephensen seriøst stadig, at dårlig ledelse er et vilkår for de kreative?

Jon Stephensen prøver at gøre det at arbejde på et teater til en slags formildende omstændighed, når hans hårde ledelsesstil nu kritiseres. Men selve hans overlevelse i branchen peger på, at også andre bærer den sære logik med sig
Ifølge Jon Stephensen er der »helt specielle udfordringer, der hører med til at drive et teater«. Leger vi seriøst i 2023 stadig den leg, at ledelse af kunstneriske arbejdspladser uundgåeligt må foregå på andre betingelser end andre steder?

Ifølge Jon Stephensen er der »helt specielle udfordringer, der hører med til at drive et teater«. Leger vi seriøst i 2023 stadig den leg, at ledelse af kunstneriske arbejdspladser uundgåeligt må foregå på andre betingelser end andre steder?

MADS CLAUS RASMUSSEN

Kultur
14. marts 2023

Det er nærmest en opsætning værdigt – dramaet om alt det, som kulturordfører for Moderaterne, Jon Stephensen, efterhånden er anklaget for at have gjort, særligt som direktør på Østre Gasværk og Aveny-T: dokumentfalsk, økonomisk fifleri, tilbud om betaling af unge skuespillere for at gå på scenen syge. Til TV 2 fortalte en kvinde om at få fotos af hendes blottede krop sendt ud som pressemateriale – udtalt imod hendes vilje. Og en række tidligere navngivne kolleger beretter om at blive overfuset og truet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Mathias Petersen

Så godt skrevet - tak!

David Zennaro, Per Klüver, Ole Olesen, Nova Lone Jespersen, Holger Nielsen, Freddie Vindberg, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, René Hansen, Harald Viuff og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Inger Pedersen

Ja.
Der ER jo nogen - ingen nævnt, ingen glemt - der har en opfattelse af, at magt og/eller kreativitet også er lig med ret...

OG DET ER EDDERMANEME SVÆRT AT OVERBEVISE DEM OM, AT DET IKKE PER DEFINITION GÆLDER ALLE VEGNE!!!

Susanne Kaspersen, Gitte Loeyche, Kim Houmøller, Nova Lone Jespersen, Holger Nielsen, Eva Schwanenflügel og Harald Viuff anbefalede denne kommentar

Ak ja det er min fuldstændig tonedøve generation, jeg fandt selv andre interesser bla pga at jeg ikke magtede det stupide tomrum som et sådant verdens syn giver udtryk for, et sted hvor alle menesker absolut ikke er lige meget værd, en tullelulle søvn hvor jeg kan være dum og sælge det som talent, heldigvis er magt, berømthed og velstand ikke lig med klogskab og livskvalitet.
Der er lang vej endnu, men jeg er så glad for at de yngre ser ud til at have fattet det med betydning og ikke gider vor gamles svineri mere, så fedt!!!

Steen Bahnsen, Sara Sindberg Bentsen, Mathias Petersen, David Zennaro, Inger Pedersen, Susanne Kaspersen, Nova Lone Jespersen, Holger Nielsen, Gry Gaihede, erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jan S. Jensen

Stephensen er et fuckhoved, der ikke taler ordentligt. Hvad fanden er meningen. Jo, kulturbranchen er en sær størrelse. Minder lidt om tv-branchen. Og kendisbranchen i det hele taget. Med regler om dit og dat, vi andre ikke forstår. Her er et par koder. Jeg siger at jeg fucker dig og jeg er ude. Jeg siger dit fuckhoved og du er ude! Vi siger fuck det pis og vi er alle inde........

Steffen Gliese

Men det er jo så også en meget enøjet analyse af et menneske. Han har jo formodentlig i mange af de situationer, der fremstilles, kæmpet for sin institution, hvad der ret beset er det, han er ansat til.
Det får ham til at gå for langt, det er tydeligt nok. Men han er også barn af sin generation, hvor det ofte var, hvad man valgte at gøre. Folk gik på scenen med feber eller hovedpine, fordi de mente, at de havde et ansvar for fællesskabet. Folk indvilligede i at arbejde for en lavere løn end tariffen, hvis det betød, at forestillingen kom op. Folk arbejdede endog tys-tys for understøttelsen, fordi det var bedre at arbejde end at vente på engagement.
Man kan bare ikke have et genneminstitutionaliseret teater og så opretholde den offervilje! Man kan ikke være CHEF og forvente, at folk ikke insisterer på deres ret.

jens peter hansen

Havde JS ikke været medlem af Folketinget, var denne sag stort set usynlig med lidt skræp om en hård tone og hvad de unge måtte sige ville være glemt. Det er i kulturverdenen bøllerne trives og fortielserne håbes op. Ofte lang tid efter episoderne kommer overgrebene for en dag. Hvorfor ikke fra dag et eller to?

Eva Schwanenflügel

Udenrigsminister-Lars skal have vredet begge arme grundigt om, før han vil finde nogen som helst anledning til at irettesætte eller (uha da!) ekskludere Jon Stephensen fra Moderaterne.

Den slags opførsel er ikke uset på Borgen, måske med undtagelse af udbredelse af nøgenbilleder af unge kvinder.

Steen Bahnsen, Mathias Petersen, Inger Pedersen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Hobes

Ole Kresten Finnemann Juhl

Ro på!
Lad os nu bedømme JS som (kultur)politiker. Det eneste kriminelle, der hidtil er fremkommet er vist en mistanke om dokumentfalsk og manden er jo ikke dømt for noget.