Leder

Smukfests sexismedebat er vigtig, men de må aldrig bestemme over anmelderne

Musikfestivalen opfordrer musikanmeldere til at styre deres sexistiske og diskriminerende grovheder. Det er godt og stimulerende for debatten. Mindre heldigt er det, hvis sexistisk anlagte anmeldere ikke må få presseadgang til festivalen
Medina på Smukest i 2018.

Medina på Smukest i 2018.

Lasse Lagoni

Kultur
22. maj 2023

I en tid, hvor Danmark fortsat har bøvl med kønsbalancen i musiklivet, er alle initiativer kærkomne. Men nogle initiativer kan gå for vidt.

Således er det kærkomment at Smukfest, der løber af stablen sensommeren i Skanderborg, tager et opgør med sexistiske musikanmeldere.

I musikfestivalens nyhedsbrev den 16. maj skrev de: »Nej tak til objektgørende, tarvelige kommentarer relateret til kunstnernes alder, seksualitet, køn og udseende«. Her går de til angreb på de »tastaturkrigere på Facebook og professionelle musikanmeldere,« der ofte tilsviner festivalens kvindelige kunstnere.

»Vores samlede ansvar er at skabe et godt arbejdsmiljø om vores artister,« har festivalens talsmand, Søren Eskildsen, siden sagt til fagbladet Journalisten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Henning Kjær

Ja folk har lov til at ytre sig sexistisk m.v., men ingen er forpligtiget til at akkreditere (give gratis billetter) til dem der vil diskriminere.
Hvorfor er journalister altid så venlige overfor deres kollegaer. Thomas Treo må for en gangs skyld lide lidt ved selv at betale og skaffe sig en billet. Det er ikke diskrimination, at han ikke særbehandles. Han er bare journalist!
Det er når offentlige personer incl. journalister og kunstnere får særbehandling, at det udarter til diskrimination, mobning og overgreb.

Per Klüver, Hans Houmøller, Torben Lindegaard, Kristian Møller Jørgensen, Troels Ken Pedersen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Anders Hüttel

Hvorfor bliver I ved med at købe ind på det, som rent ud sagt er et bedrag mod ingen ringere end menneskeheden. Kender nogen det udtryk at danse rundt om den gyldne ged. At glemme sig selv mens pengene fosser ud af lommer.

Køb ikke ind på deres bæredygtige bavl, når du turer rundt på festivalpladserne.
Gør jorden en tjenste Bliv væk, spar pengene og skån hvad skånes kan.

Ikke for dig selv men for dem som er efter dig selv.

Frederik Schwane

Sexisme burde være fyringsgrund!
Det er vel i princippet kun synd for dem, der bliver udsat for sexismen.

Ralf Christensen

Vi er ikke venlige over for andre journalister. Men vi må forsvare den ytringsfrihed, vi selv er afhængige af for at gøre vores arbejde ordentligt. Uanset hvor vederstyggelige vi finder nogle kollegers holdninger.

Per Klüver

@Ralf Christensen. Kan du lige forklare mig, hvordan Treos ytringsfrihed krænkes, når han ikke får en gratis billet? Han må da skrive det han vil.