Kurt Bertelsen Christensen

Seneste artikler af
Kurt Bertelsen Christensen
  • Miljømærke smadrer verdens kystfiskerier

    Marine Stewardship Council (MSC) miljøcertificerer fiskerier overalt på kloden, men verdens kystfiskere ser MSC-mærket som en alvorlig trussel mod deres livsform og eksistens
  • Schmidts fiskeri-revolte

    Det bæredygtige fiskeri lugter ikke af fisk, men af eksperter og smagsdommere. Der er åbenbart ikke ingen grænser for Hans Chr. Schmidts revolte, . For efter endt misgerning i miljøministeriet, hvor Hans Chr...
  • Biologisk skandale

    Fisk De store fartøjer (4-500) i dansk fiskeri, fanger mere end 80 procent af kvoterne, og de vil have indført individuelle kvoter (IK), med omsættelighed/ejerskab (IOK). De store har et akut behov for kapital, og da der ikke er flere penge i bankerne, skal fisken i havet og de historiske fiskerirettigheder nu stilles som sikkerhed, med det resultat, at de mindre kuttere der er tilbage i dansk fiskeri, 1...
  • Ilt eller forsvind

    Regeringen må tage ansvaret for det døende hav eller sættes fra bestillingen Miljø De danske farvande er ramt af det værste iltsvind nogensinde. På store områder af havbunden er alt liv kvalt af iltmangel...
  • Fisken kapitaliseres

    Den kommende fiskerireform er det det papir værd, den er skrevet på
  • Ophug dem

    Fiskeriet er idag mere ubæredygtigt end for 15 år siden
  • Noget forbandet svineri

    Man kan jo bare flytte til byen, hvis man ikke kan lide ’lugten i bageriet’
  • Man kan ikke bare stå af

    Globalt ansvar er lokal handling
  • En død sild…

    Kommer der fisk eller rogn ud af ørredproduktionen

Sider

Mest læste
  1. Fiskeriet er på vej til at udhule værdien af de investeringer, der er foretaget for et bedre havmiljø Økonomi og Politik Det bæredygtige fiskeri har fået større aktualitet, fordi Danmark har overhalet Spanien og er blevet EU's største fiskerination...
  2. Der er sået tvivl på det økologiske marked. En voksende mistillid til økologiske produkter kan resultere i fremtidige naturlige fødevarer, herunder fisk FØDEVARER Når vi fortæller økologer, at den vilde fisk skal være økologisk og have et blåt ø-mærke, er deres umiddelbare reaktion: "En vild fisk kan da ikke blive økologisk, når vi ikke har kontrol over hvad den æder og hvor den æder", underforstået: havet kunne være forurenet...
  3. Vi har aldrig anvendt så mange ressourcer på at forvalte - og alligevel falder de samlede fangster SKIDTFISK En af lektor Lomborgs mange påstande er sande: "Aldrig før er der fanget så mange fisk i verdenshavene", men vi får ikke at vide, om det er der godt eller skidt? Med risiko for at blive kaldt dommedagsprofet: Det er skidt for både naturen og kulturen; i bogstaveligste forstand, for der bliver fanget flest 'skidtfisk' (små konsumfisk af ringe kvalitet og industrifisk)...
  4. Den kommende fiskerireform er det det papir værd, den er skrevet på