Leder

Indignationen sejrede

Nu har colombianerne igen valgt en fredsaftaleskeptiker til at lede landet. Ivan Duque repræsenterer i manges øjne det indignerede Colombias protest mod fredsaftalen. Samtidig er det et udtryk for frustration over, at aftalen med FARC ikke reelt har afsluttet volden i landet
Ivan Duque blev i søndags valgt som Colombias nye præsident

Ivan Duque blev i søndags valgt som Colombias nye præsident

Ritzau Scanpix

19. juni 2018

På afstand kan colombianernes valg af den konservative Ivan Duque ved søndagens præsidentvalg virke fornuftsstridigt og paradoksalt.

Hvorfor peger det hårdt prøvede colombianske folk på en præsident, der sandsynligvis kun vil skade mulighederne for varig fred og forsoning i et land, der har været præget af væbnede kampe i mere end et halvt århundrede?

Svaret er, at valget af den konservative Ivan Duque i virkeligheden blot cementerer det faktum, at colombianerne ikke er klar til at tilgive de tidligere oprørere fra den marxistiske guerillabevægelse FARC.

Den stærkt polariserede valgkamp har særligt kredset om den omstridte fredsaftale, som den colombianske regering i slutningen af 2016 indgik med FARC. Aftalen, der kom i hus efter fire års drøje forhandlinger, markerede formelt afslutningen på en mere end fem årtier lang væbnet konflikt, der har kostet 220.000 mennesker livet og sendt millioner på flugt internt i landet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu