Mads Freses blog

Berlusconis sporhunde og tv-tæskehold

I forlængelse af sagen om avisen Il Giornales forsøg på at forhindre den italienske arbejdergiverforkvinde Emma Marcegaglia i at kritisere Silvio Berlusconis regering er der i dag nyt om den mest regeringsvenlige del af pressen i Italien. Politiet i den norditalienske by Pavia har sat en kollega fra finanspolitiet i husarrest, skriver Il Fatto Quotidiano. Han er anklaget for at have misbrugt politiets database og udleveret personoplysninger til en journalist fra ugemagasinet Panorama, som ejes af Berlusconi-familien. Journalisten er under anklage for at have udspioneret en lang række af Berlusconis modstandere og kritikere. Information har bl.a. skrevet om: Journalisten Marco Travaglio, den tidligere undersøgelsesdommer og nu EU-parlamentariker Luigi De Magistris, komikeren Beppe Grillo, oppositionspolitikeren Antonio Di Pietro, escortpigen Patrizia D’Addario. Politiet har også fundet de færdige produkter i form af såvel publicerede som upublicerede artikler. Og til sidst et eksempel på, hvordan en journalist (Peter Gomez) bliver overdøvet, hvis han forsøger at forklare, at regeringen i modstrid med loven har belejret det offentlige tv-selskab Rai med Berlusconis folk i alle nøglestillinger og kontrolorganer: »Fascist, fascist, fascist!« råber den distingverede Vittorio Sgarbi, som både har arbejdet og været opstillet for Berlusconi. Hæng på eller spol frem, dulcis in fondo!

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Endnu en interessant artikel fra Mads Frese. Tak Mads!

Jeg bor hernede (siden 1988). Der er faktisk meget værre end Mads kan beskrive det. Italien er et udemokratisk land styrret på benhård foretningsvis af en mand og hans lakajer. Ingen opposition bliver tålt, hverken politisk eller journalistisk. Dette kan de gøre fordi Berlusconi sidder på de fleste af medierne.

Det underlige er, at italienerne er ligeglade. Det synes jeg Mads skulle skrive en dybtborende artikel om: "Hvorfor er italienerne ligeglade med demokratiet?"

Af samme grund som danskerne er ligeglade med demokratiet, brød og skuespil.

Kære Bo Larsen, tak for ros og opmuntring. Vi har forsøgt at besvare det vanskelige spørgsmål om italienernes frustrerende apati i tidligere artikler, fx:

http://www.information.dk/190233

http://www.information.dk/195424

men det fortjener klart at blive taget op igen.
Mvh Mads