Mads Staghøj

 • 28. marts 2015

  Tiden er kommet

  LONGREAD. Da Kobane blev belejret af Islamisk Stat, rejste kurdere i Danmark og Europa sig og samledes om kærligheden til den fængslede leder Abdullah Öcalan.
  Zana Vesterholm, 25, studerende, Albertslund:Det essentielle for mig er kampen for et frit Kur­distan.  Jeg gør alt for at holde de kurdiske værdier i live, så de ikke bliver glemt i undertrykkelsen.
 • Baggrund
  28. marts 2015

  »Vi har alle et familiemedlem, som er blevet dræbt«

  Det kom bag på mange, da kurderne i efteråret blev spydspids for modstanden mod Islamisk Stat i slaget om den syriske by Kobane. Men for kurdere i såvel Danmark som i resten af Europa blev Kobane en anledning til at rejse sig og samles om kærligheden til deres folk og den fængslede leder Abdullah Öcalan
  Dekan Izaddin, 20 år, studerende, Næstved: I 2014 tog jeg til Kurdistan med mine menneskerettigheder i kufferten. Jeg kom til en verden, hvor min baggage ikke havde nogen ret. Jeg oplevede frygt og sorg som kvinde, når jeg hørte om, hvordan Shingals kurdiske kvinder var blevet kidnappet som sexslaver af IS. De unge kvinder ser frygten i øjenene og kæmper vores alles kamp for fællesskabet og friheden, siger hun. Ørnen på hendes bryst er hovedsymbolet Zardasht for den kurdiske religion.