Malin Schmidts blog

Brystpumper og metrobutlere

Da Vänsterpartiets leder Lars Ohly skulle argumentere for delt barselsorlov (en af Vänsterpartiets mærkesager), sagde han, at så måtte moderen bruge en brystpumpe, hvis amning var et problem. Det havde hans kone da gjort begge gange, og han selv havde været på barsel fra børnene var otte måneder gamle. Dagens Nyheters politiske redaktør Peter Wolodarski mente, at det måtte da gå ind som en af historiens værste valgbrølere. Lidt i stil med forhenværende statsminister Tage Erlander, der i et tv-klip fra 1966 sagde, at unge par, der ville giftes men ikke havde nogen bolig »givetvis måtte stille sig i boligkø«. Sådan. Men en ting er brystpumper, noget andet er Socialdemokraternas forslag om de så kaldte metrobutlere. De fortravlede børnefamilier skal nemlig have mulighed for at aflevere snavsetøj eller få fikset indkøb på metrostationerne ved hjælp af en så kaldt butler. At begrebet lugter lidt af britisk overklasse er tilsyneladende ikke noget problem.

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu