Malin Schmidts blog

Meningsmålingsmassakre

Det går virkelig usandsynligt dårligt for Socialdemokraterna i de seneste meningsmålinger - den borgerlige alliance fører med næsten 10 procentpoint over de rød-grønne (51,7 procent for de borgerlige mod 42 til de rød-grønne) ifølge en ny måling fra Sifo.  Og selvfølgelig er der forskel på meningsmålinger og på valgresultat, som Dagens Nyhter skriver. Men nu er målingerne blevet til så mange, trenden så tydelig og forskellene mellem blokken både stor og voksende, så det er svært at se, skriver Dagens Nyhter i sin leder, at de rød-grønne skal have nogen reel chance for at indhente den borgerlige blok. Nu er det snarere fordelingen af stemmer på valgnatten, der forbliver en gyser. 

Også gårsdagens tv-duel mellem socialdemokraternes Mona Sahlin og statsminister Fredrik Reinfeldt gik bedre for de blå end for de røde, mener Aftonbladets læsere. Også i Expressens måling var der bedst karakterer til Reinfeldt, selv om man var enig om, at Sahlin også gjorde det godt. Det var da heller ikke, fordi Mona Sahlin ikke kunne bide fra sig, eksempelvis da Reinfeldt sagde, at samfundskløfterne ikke var øget i løbet af de seneste fire år. Sahlin anklagede Reinfeldt for at have øget forskellene ved at sænke inkomstskatten for de mest velhavende. Han forsvarede sig med, at de sænkte skatter har øget drivkraften til at arbejde og har hjulpet Sverige igennem den tunge finanskrise.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu