Malin Schmidts blog

På bustur med statsministeren

Jeg har været syg, men inden den onde virus lagde mig ned i torsdags, var jeg i Lund og Helsingborg, hvor jeg fulgte den borgerlige Alliances valgkampagne. Statsminister og Nya Moderaternas Fredrik Reinfeldt, uddannelsesminister og Folkpartiets Jan Björklund, vicestatsminister, energi- og erhvervsminister - Centerpartiets Maud Olofsson og socialministeren - Kristdemokraternas Göran Hägglund kørte rundt i en valgbus, og svarede først på spørgsmål fra studerende i Lund og holdt siden tale i Helsingborg. Det var helt tydeligt, hvor fokus lå - Alliancen står som garanter for job, de rød-grønne står som garanter for at bidragene skal blive ved med at strømme ud af statskassen. Desuden, sagde Fredrik Reinfeldt, så har Mona Sahlin jo valgt at slå pjalterne sammen med en kommunist (Vänsterpartiets Lars Ohly), og det ved man jo, hvad man synes om i Sverige (den kolde krig blev taget særdeles alvorligt i Sverige, også langt mere alvorlig end i DK).

Göran Hägglund og KD som i øvrigt konstant ligger og flakker ved spærregrænsen, var overhovedet ikke bekymret, bedyrede han. Det tænker han faktisk overhovedet ikke over. Det var han nu sikker på nok skulle gå. Og så skrude han i øvrigt sit velkendte tandpastasmil på.

En sidste ting: Det er sjovt at høre, hvordan Maud Olofsson har positioneret sig som den store feminist i valgkampen. Maud Olofsson kom jo ud med sin bog 'Ett land av friherrinnor' i juni måned, der handler om Olofssons mor og bedstemor, der begge var stærke, selvstændige kvinder, der kunne sige mændenen midt imod (underforstået: lige som Maud selv). Og også når regeringen præsenterer sin politik, er det Maud Olofsson, der tager ordet hver eneste gang. Især kampen for at kunne trække 'husholdningsnære tjenester' fra i skat (de så kaldte rut-avdrag) er noget, Maud Olofsson og Centerpartiet har profileret sig på.
.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu