Marie Sainabou Jeng

  • Baggrund
    18. december 2015

    Dronningen af taco

    Den mexicanske tacobod Hija de Sanchez midt i København er i sync med bølgen af nye spisesteder i hovedstaden: De lader sig inspirere af uopdagede smagsindtryk fra kontinenter langt fra de nordiske lande. Mød den tidligere noma-kok Rosio Sánchez, der laver tacos, som hele verden taler om
    Tidligere dessertkok på Noma, amerikansk-mexicanske Rosio Sanchez, åbnede i sommer sin egen tacobod ‘Hijos de Sanchez’  i TorvehallerneKBH.
  • Anmeldelse
    14. marts 2015

    Beværtet: Så’r der pindemadder.

    Baskerlandets Bilbao gemmer på store spiseoplevelser, små pintxos og en sund tilgang til kvinders ofte oversete rolle i gastronomiens fremme
  • Anmeldelse
    28. februar 2015

    Beværtet: Neighbourhood

    Økologiske pizza-kasteller. Charme, kærlighed til råvarerne og økologi overdøves af skørt påhit og larmende akustik på Neighbourhood
    Gimmick. Den tynde, nærmst eksplosive pizzakant er en nøje udtænkt gimmick. Men helt velfungerende er den ikke.
  • 31. januar 2015

    Beværtet: Simpel og blæret gør det selv-take away

    Aftensmadskoncept og kød- og grøntsagsbutikken Kost er en genial og smagfuld håndsrækning af friske og lokalt producerede råvarer til gode penge
    Vellykket. Kost er ikke det første forsøg på en fødevarebutik med et tilgængeligt aftensmadskoncept, men det er usædvanligt vellykket.
  • Anmeldelse
    27. december 2014

    Beværtet: En hel Puglisi

    Øko-restauranten Bæst ’reclaimer’ traditionelt håndværk med én halvdel italiensk varme og én halvdel nordisk minimalisme
    Kød. Bæsts charcutterikoncept kan synes simpelt, men ambitionerne er store, og egenproduktionen skal udvikles gradvist i de kommende år.
  • Anmeldelse
    29. november 2014

    Beværtet: Legesyg landmandsmiddag

    I Mielcke & Hurtigkarls eksperimentarium fortolkes og hyldes Kiselgårdens biodynamiske urter og grønt i et asiatisk smagsmiks til yndefulde retter
    Biodynamik. Grøntsagen er i centrum, Mielcke og Hurtigkarl besøger Kiselgården og går på rov i urtehaven.
  • Anmeldelse
    1. november 2014

    Beværtet: Nyklassisk frokost i det fynske

    I den gamle Sortebro Kro standses tiden af velsmag fra såvel køkkenets egnsretter som fra øltjenerens eget bryg
    Mere end stemning. Den overleverede kroromantik står ikke alene. Køkkenet sørger for en særlig oplevelse, som giver lyst til at komme igen.
  • Anmeldelse
    6. september 2014

    Beværtet: Barnemad

    Madglæden overdøves af produktglæden i Arla Food Fests sansemættende mælkekassegrønne univers, hvor festmadderne helst skal smøres med Kærgården
    Sundhedssnack. Spinatjuice til Madmodsløb i Kgs. Have, hvor børn inviteres til at prøve sanserne af, men også mærekvareinddoktrineres lige lovlig meget ved det ledsagende Arla Food Fest.
  • Anmeldelse
    16. august 2014

    Beværtet: Nordjysk oprindelse

    Havnerestauranten i Sæby serverer et på de kanter sjældent set godt udvalg af simple maritime råvarer
    Grundigt. Alt på buffeten i Frank’s Restaurant er lavet fra bunden, lige fra mayonnaisen til brødet, og det smager derefter.

Sider

  1. Anmeldelse
    26. oktober 2013

    Beværtet: Stilig lokal-darling skuffer

    Den gennemdesignede 30’er-joint på Værnedamsvej skal oppe sig på aftenservice, hvis stilen fra byens bedste morgenmad skal holdes
    Granola by night. Efter skuffelserne med anonyme indslag, manglende smagsbalancer og kraftløse præstationer er pariserbøffen en positiv overraskelse. Men det er for lidt til at redde aftenen.
  2. 13. april 2013

    Beværtet: Ambitiøs på underspillet jysk

    Den nordjyske hovedstad kan i Brandstrupsgade bryste sig af det høje niveau for franske gourmetklassikere
    MEST er en klassisk fransk bistro, hvor du kan bestille østers, moules marinière, foie gras terrine, steak béarnaise, confit de canard og andre kendinge. Og der bliver arbejdet i køkkenet på at gøre det hele til en fornøjelse.
  3. Anmeldelse
    6. juli 2013

    Beværtet: Økologi på festival

    Det økologiske spisemærke indtager Roskilde Festival og sætter en ny standard for fastfood. Men der stadig mange kompromisser i plastikkrusene og på paptallerkenerne
    Mummbai Indian Street Food hører til i den bedre ende af festivalens madtilbud. Men der ligger et par oplagte muligheder for forbedringer lige for snuden af arrangørerne, hvis de mener det med kvaliteten alvorligt.
  4. Anmeldelse
    8. juni 2013

    Beværtet: Rigelige mængder og hverdagsfint

    I et newyorker-stiligt lokale med voksdug på bordene har Aarhus den uhøjtidelige fiskerestaurant af høj kvalitet, som København stadig mangler
    De rå klinker, det åbne køkken, en gedigen lysekrone i loftet og et godt skud aarhusiansk charme giver ingen mindelser om, at man sidder og spiser i, hvad der tidligere var en butik for pornovideoer.