Martin Burcharths blog

Færre unge amerikanere vil stemme

I en meningsundersøgelse fra Harvard Institute of Politics frigivet torsdag hedder det, at færre unge amerikanere mellem 18 og 29 planlægger at stemme til midtvejsvalget 2. november end for 11 måneder siden. Det er ikke særligt gode nyheder for Obama og Demokraterne, fordi flere unge i den alder traditionelt stemmer Demokratisk end Republikansk.

Og sikkert er det, at de konservative unge er langt mere motiveret, end de var under præsidentvalget i 2008. Undersøgelsen viser også, at partiuafhængige i den nye generation foretrækker en Republikansk frem for en Demokratisk domineret Kongres. Disse partiløse unge stemte i 2008 på Obama.

Det eneste Obama kan trøste sig med er, at den unge generation langt foretrækker Obama fremfor Newt Gingrich og Sarah Palin, hvis præsidentvalget i 2012 blev afholdt i dag.

Men dog en ringe trøst. 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu