Martin Burcharths blog

Fem aviser koordinerer læk fra wikileaks

Le Monde skriver i dag, at de fem aviser - The New York Times, The Guardian, Der Spiegel, El Pais og Le Monde - har haft 120 journalister til at gennemgå Wikileaks dokumenter i månedvis og at aviserne har sat sig sammen og blevet enige om, hvad der kan offentliggøres og hvad der ikke kan offentliggøres.

Le Monde skriver også, at Wikileaks er gået med til denne ordning.

Det betyder, skriver den franske avis, at Wikileaks ikke vil lægge alle de 250.000 diplomatiske telegrammer ud på sin webside, men kun de dokumenter, som er relateret til artikler, som de fem aviser publicerer og som aviserne selv vil lægge ud på deres websiter.

Der er altså tale om en hel anden fremgangsmåde end ved tidligere lækager, hvor andre medier havde adgang til samtlige dokumenter på Wikileaks website.

Det betyder muligvis også, at f.eks. informationer om amerikanske diplomaters syn på danske politikere ikke umiddelbart bliver tilgængelige. Men det er blot min egen antagelse.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu