Martin Burcharths blog

Første retningspile om trend i USA-valg

Allerede kl. 23 dansk tid skulle resultaterne fra to delstater - Indiana og Kentucky - komme ind.

Indiana har traditionelt været en Republikansk delstat, men er med årene blevet mere og mere Demokratisk i kraft af sin nærhed til Chicago. Obama vandt staten i 2008. Hvis to Demokratiske kongresmedlemmer taber stort til deres Republikanske udfordrere, kan det blive en svært aften for Demokraterne i Repræsentanternes Hus.

Kentucky er mere sydstat end nordstat, og derfor historisk set Demokratisk, dog virkelig konservativ. Obama tabte stort i Kentucky. Statens Demokratiske senator gennem fire årtier, senator Robert Byrd, døde sidste år og nu skal hans efterfølger vælges. Hvis Rand Paul, søn af tidligere Republikanske præsidentkandidat Ron Paul - en forløber til Tea Party - vinder stort over Kentuckys Demokratiske statsadvokat Jack Conway, må Demokraterne og Obama forberede sig på at tabe Senatet.

Kl. 24 dansk tid ruller valgresultaterne fra Florida, Georgia, South Carolina, Virginia, Vermont og New Hampshire ind. Republikanske sejre i Florida og New Hampshire vil efter alt at dømme besegle Demokraternes skæbne.

Vi rapporterer here på bloggen om resultaterne indtil lidt efter kl. 24.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu