Martin Burcharths blog

Julian Assange set fra Barbados

En ven sendte mig tidligere i dag et link til en website produceret på den karaibiske ø Barbados med en artikel offentliggjort tirsdag formiddag 4. januar 2011.

Jeg ved ikke, hvem der har skrevet bloggen, men den er mildest talt interessant - lidt af et kuriosum. Forfatteren bemærker ved gennemlæsning af en 3 uger gammel artikel på websitet Commondreams et afsnit, hvori det fremgår, at Wikileaks grundlægger Julian Assange for vist nok mange år siden var med til at oprette et dating site i Australien, OKCupid, hvor han optræder undet et alias, Harry Harrison.

Det viser sig at være navnet på en science fiction-forfatter, der siden 1961 har skrevet en serie af bøger om en vis personlighed - James Bolivar deGriz (Bolivar er naturligvis reference til den bolivianske frihedshelt) - der i slående grad minder om Julian Assange og hans virksomhed. Sammenfaldet mellem de to personer og den rolle de spiller i henholdsvis Harrisons bøger og i vores verden er ikke til at komme udenom.

Skribenten mener, at opdagelsen giver os et dybere indblik i Assanges personlighed. Det lyder ganske plausibelt. Interessant, at man skal helt til en nyhedskilde i det Karaibiske øhav for at lære mere om Wikileaks.

Se i øvrigt denne beskrivelse af Assanges uanmeldte deltagelse i en julefest på USA's ambassade i Reykjavik i december 2009 - på et tidspunkt, hvor han allerede var i besiddelse af warlogs fra Afghanistan, Irak og de 300.000 diplomatiske indberetninger. Han er virkelig en fræk fyr.

Kommentarer

Et meget mystisk indlæg. Hvad er hensigten?

Elvis er for nyligt blevet set i Bolivia. Jeg forstår heller ikke relevansen?

Et meget mystisk indlæg. Hvad er hensigten?

Måske denne artikel kan kaste lys over det spørgsmål.
http://arbejderen.dk/artikel/2011-01-05/assange-i-sigtekornet

Henning Ristinge

Igen synes du at have opholdt dig for længe i den småborgerlige småsnerpede sump hvor præsidenters seksualliv, tendenser i den ene eller anden sexuelle retning, og heraf følgende indflydelse på familielivet, er noget der kan og skal bruges som politisk våben og udsplattes overalt i medierne. Hvori består det inkriminerende i at Assange engang i fortiden i Australien var med til at lave en kontakt website?

At manden er efterhånden synes næsten sygeligt selvoptage, drevet af smårablende forestillinger om konspirationer og at der er gået en starfucking rockstar i hans hele optræden og væremåde, er sgu da efterhånden tydeligt for enhver og her kan se og tænke.

Man måske se besøget på the US embassy på Island som et eksempel på noget af dette, men det er sgu ikke hverken et entydigt eller et godt eksempel.

Hvor er det problematiske henne – fortæl - forklar?

Din tidligere fremføring og understregning af at han ikke er journalist - synes derimod at være led i et meget ubehageligt, ja usmageligt og ondsindet forsøg på at styrke de kræfter i USA der i øjeblikket arbejder hårdt på at gøre det letter for retssystemet og CIA og FBI at forfølge whistle-blowers.

Du skriver mange rigtige ting - ikke mindst at man skal være kildekritisk over for hvad men får i hænderne og videregiver - men kildekritik er desværre ikke det der kendetegner journalister. Det kendetegner i mine øjne den gode journalist, men det er ved gud ikke dem der dominere professionen i disse år. Journalist er noget man er grundet på ens indsats som formidler af oplysninger til offentligheden - desværre ikke på grundlag af at man kan sit håndværk eller evner at tænke kildekritisk - og arbejder men som en sådan formidler/journalist har man krav på retslig beskyttelse i henhold til princippet om ytringsfrihed og - i USA - grundloven - og sådan bør det fortsat være – og det burde du sætte en ære i at støtte.

Noget andet er at de må være blevet komplet rablende derovre i guds eget land - hvis de tillader titusinder af 'a privates' - fuld adgang til at læse og tappe fortrolige oplysninger i dette omfang.

De der US politikere burde sgu se på sig selv og deres egen administration - istedet for at forsøge sig ud i heksejagt på mere eller mindre gode journalister, der bare udfylder den opgave de nu er sat til at udfylde, nemlig at viderebefordre de oplysninger de kan få fingre i.