Fotos vi tog i 2018
På Informations billedredaktion har vi set tilbage på årets ganske små, men også ganske store øjeblikke
December 2018
ÅRETS BILLEDER. Det er efterhånden blevet en tradition, at vi samler en meget lille brøkdel af de billeder, der blev produceret på Informations billedredaktion i løbet af året.

Vi jagter sjældent de traditionelle nyhedshistorier – og derfor var vi heller ikke på pletten, da prins Henrik blev bisat, eller da Thomas Borgen røg ud af Danske Bank. Den del lader vi dygtige kolleger på andre medier om.

Til gengæld viser vi jer gerne en anden lille del af verden, vi hver dag dokumenterer.

I år nærstuderede vi konsekvenserne af en rekordvarm sommer – og prøvede i billeder at forklare, hvordan forandringerne påvirker planter, dyr og mennesker.
Vi skulle hilse at sige, at det ikke er en helt nem øvelse at få et 20 kg tungt, blodigt kohoved ned i en flatbed scanner. Resultatet kan du finde herunder.

Men 2018 bød også på syv surrealistiske dage i Nordkorea, herunder et besøg i Pyongyangs metro, der er mere end 100 meter under jorden.
Turen ned med rulletrappen tager to minutter og treogtyve sekunder.

Vi har også fotograferet Dansk Folkepartis Peter Kofod i en rygeboks, opkast i Grenå midtby og ældre Trump-vælgere til gymnastik på et plejehjem i Florida.

Vi har nøgenbadet med fire fulde drenge på vej hjem fra byen i Marielyst på Falster og været med under forberedelserne til den årlige Slutwalk, hvor en gruppe kvinder kæmper for en feministisk samfundsændring.

Og så har vi mødt lugten af lig på en bjergskråning i North Carolina i USA, hvor døde mennesker går i forrådnelse i forskningens tjeneste.

Her følger et lille udsnit af den virkelighed, vi møder hver dag. Tak, fordi du ser med.

Sigrid Nygaard
Fotoredaktør på Information
Kisma Barrie og en stor gruppe af andre unge mænd fra Vestafrika boede sammen i den marokkanske skov lige op til grænsehegnet, der beskytter den spanske enklave Ceuta fra resten af det afrikanske kontinent. Her planlagde de en fælles storm på hegnet. Mens solen stod op en tidlig morgen i juli, angreb de. For 612 af dem lykkedes det at komme over og sætte deres ben på europæisk jord.
FOTO: PETER NYGAARD CHRISTENSEN
Et råb om hjælp i Panama City, hvor orkanen Michael helt uventet blev en af de kraftigste og mest ødelæggende storme i amerikansk historie. FOTO: SIGRID NYGAARD
I artikelserien 'Grænseland – samtaler med mænd om sex' vendte vi blikket mod mændene.
Der mangler et sprog for at snakke om, at sex til tider er svært. At det måske i sin essens er en grænseoverskridende aktivitet, og at verden ikke er opdelt i good guys, der altid gør det rigtige, og de slemme drenge, der altid gør noget forkert, og at grænser kan være flydende og svære at identificere. Er man single, bliver man stadig spurgt, om man 'får noget'. Og hvis det er lang tid siden, resulterer det i, at man får det lidt halvdårligt med det, siger Rasmus – her omgivet af brødrene Mads (t.v.) og Sune.
FOTO: ANDERS RYE SKJOLDJENSEN
Nanna Storr-Hansen, forfatter og nomineret til Montanas Litteraturpris 2018. FOTO: SIGRID NYGAARD
Det er en varm, næsten lummer forårsdag på den del af Western Carolina University i North Carolina i USA, som kun de færreste får lov at besøge: Et anlæg for human nedbrydning – hvor døde mennesker går i forrådnelse til fordel for forskning i retsantropologi. På jorden omkring os ligger 12 kroppe i forskellige stadier af nedbrydning. En er oppustet med sværme af fluer omkring, andre er indtørrede og læderagtige af se på, mens nogle kun består af solblegede knogler. Donorerne har enten selv meldt sig, mens de levede, eller er blevet skænket til universitetet af deres efterladte. FOTO: SIGRID NYGAARD
Sommeren 2018 blev varmen ekstrem og pressede de økologiske landmænd til at sende langt flere køer til slagtning end normalt på denne tid af året.
I en periode på 5-6 uger over sommeren registrerede Danish Crown knap en fordobling af antal slagtninger sammenlignet med samme periode sidste år.
Billedet her er af en slagtet ko fra Sjælland. FOTO: PETER NYGAARD CHRISTENSEN
Unge, russisktalende estere markerer årsdagen for Sovjetunionens sejr under Anden Verdenskrig på en kirkegård i Talinn. Her står monumentet over de faldne, sovjetiske soldater, efter man flyttede den fra centrum af byen. Som et billede på de blandede følelser for Rusland og EU fejres der samme dag 'EU-day' på pladsen, hvor monumentet stod. FOTO: PETER NYGAARD CHRISTENSEN
I Sollefteå i Nordsverige er studenterne lige sprunget ud, og ligesom deres danske medsøstre og - brødre har de en lang uge foran sig. Til aftenens fest udgør den røde løber og det tunge lys fra lysekronen hotellets bedste fotobaggrund til de endeløse gruppebilleder, der skal tages.
FOTO: PETER NYGAARD CHRISTENSEN
Nogle krimilæsere er mere indsigtsfulde end andre, f.eks. dem, der er kolleger til krimiernes helte. I foråret spurgte vi en kriminaltekniker om, hvordan krimigenren ser ud set gennem ekspertbriller. Michael Øer er kriminaltekniker ved Nationalt Kriminalteknisk Center.
FOTO: ANDERS RYE SKJOLDJENSEN
Der er ikke noget alternativ til håbet, siger Kristian Leth, som har skrevet et manifest til forsvar for fremtiden. To år har han brugt på at nå frem til, at verden ikke er ved at gå under, men at det ikke er noget nyt, at vi tror det. »Grunden til, at vi er bange for undergangen, findes i os selv – ikke ude i verden,« siger han.
FOTO: PETER NYGAARD CHRISTENSEN
Politik er en holdsport, siger Dansk Folkepartis 27-årige retsordfører Peter Kofod Poulsen. Det er ikke nok med stjerner, de skal også kunne spille sammen. Og levere fælles resultater. Til holdet. Til partiet. Journalister og politiske kommentatorer har ellers ikke tøvet med at kåre den unge politiker til Dansk Folkepartis kommende anfører. Det er næppe tilfældigt, at Peter Kofod Poulsen har fået tilnavnet 'Mini Tulle'. Han er en af formand Kristian Thulesen Dahls mest oplagte efterfølgere. Partiets kronprins.
FOTO: PETER NYGAARD CHRISTENSEN
Natten er en frontlinje. Her forandrer byen og dens mennesker sig, som livet rykker et skridt mod det uforudsigelige. Her smelter tanke, tale og handling sammen, her flyder identiteterne mere, man larmer mere, man tester sig selv og de andre mere. Blodet pibler frem fra hånden, efter en fyr på Beta House i Grenaa har tævet løs på bokseboldmaskinen. Der kan godt gå sport i, hvem der kan slå hårdest – og så koster det blod, sved og tårer.
FOTO: ANDERS RYE SKJOLDJENSEN
Politisk korrekte, sure og skingrende vanvittige. På Amager arbejder en gruppe kvinder for en markant feministisk samfundsændring og imod »voldtægtskultur«. De er vant til at blive kritiseret. »Men man har ikke tid til at forholde sig til vrede beskeder på Facebook, når man har gang i en feministisk revolution,« som en af dem siger.
FOTO: PETER NYGAARD CHRISTENSEN
Under valgkampen til amerikanernes midtvejsvalg besøgte Information et gymnastikhold på et plejehjem i Daytona Beach, en by på Floridas østlige atlanterhavkyst. I den amerikanske valgkamp forud for midtvejsvalget var republikanerne lige så vrede og lige så forargede over demokraterne, som demokraterne er overfor Trump og hans vælgere. FOTO: SIGRID NYGAARD
Boligselskabet FSB undlod at informere beboere i Tingbjerg om, at en tiltrængt renovering for skimmelsvamp også ville medføre nedtagning af gamle asbestholdige ventilationskanaler i lejlighedernes køkkener. Amin (t.v.) var syv år, da renoveringen fandt sted for små to år siden. Hans lillebror Younes var fem år. I dag er byggekaosset og håndværkerne væk, men Fatima El Ahmadi bliver stadig 'forbandet vred og ked af' at tænke på, at børnene har opholdt sig i et køkken, hvor der var asbest.
FOTO: PETER NYGAARD CHRISTENSEN
Lars von Trier laver de film, som ingen andre har lyst til at lave, og han ser ingen andre film, fordi han ikke vil miste sit fokus. Hans seneste film, seriemorderthrilleren 'The House That Jack Built', skildrer grumt og blodigt fem af seriemorderen Jacks mord – eller værker – mens den diskuterer kunstens væsen på godt og ondt og stikker en provokerende finger i øjet på Triers kritikere.
FOTO: ANDERS RYE SKJOLDJENSEN
Det er 'Solens dag' og fejringen af den store leder Kim Il-sungs fødselsdag, så mange bruger dagen i det lokale badeland i Pyongyang. Vandparken blev bygget i 2013: »Soldaterne byggede den på ni måneder. Det er som en gave til folket« fortæller den lokale guide i badelandet os.
FOTO: SIGRID NYGAARD
Det var årets udvalgte. Vi glæder os til at vise jer mange flere billeder i året der kommer. I avisen og på information.dk

Godt nytår.
Fotoredaktion: Peter Nygaard Christensen, Anders Rye Skjoldjensen og Sigrid Nygaard

2018 © Dagbladet Information

Anbefalinger

  • Torben Skov
  • Niels Møller Jensen
  • Katrine Damm
Torben Skov, Niels Møller Jensen og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu